Şubat, mart aylarında
soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını
şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki
de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün
şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine
gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda…
Kahraman işin
mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm
çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği
yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor!
Sıcak helva, çay, kahveyle final ve her güzelliğin bir bedeli var tabii, biraz pahalı ama taze balık, özellikle de kalkan için doğru adres…
Kenan
İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal’da böyle düşünüyorlardı ki kalabalık bir grupla
geldiler. E ünlü olmanın bir bedeli var, yarı hayran, yarı kıskanç bakışlar üzerlerinde:)) Kendilerine mutluluklar diliyoruz ve bir
sonraki kalkan keyfimizi yine burada yapacağımız sözleriyle memnun, mutlu
ayrılıyoruz..
http://www.hurriyet.com.tr/kenan-imirzalioglu-kalkani-kacirmayalim-40423103