EVDE PRATİK NEFİS DONDURMA
Sıcak yaz aylarının vazgeçilmezi dondurma, bu tarifle çok kolay. Salep kullanmadığımız için dondurucudan çıkarıp çıkarıp karıştırma derdi de yok. Üstelik damak zevkinize göre içine ekleyeceğiniz malzemelerle çeşit çeşit dondurmalarınız ev de hazır olup çocuklarınıza güvenle yedirebilirsiniz.
MALZEMELER
1- 1 bardak süt ( ben tercihen organik süt kullanıyorum)
2- 1 poşet krem şanti3- 1 yumurta beyazı
4- 1 yemek kaşığı şeker
5- 1 poşet vanilya
6- dondurmayı çeşitlendirmek için tercihe bağlı ceviz, antep fıstığı, çikolata parçaları, yoğurt, vişne veya çilek (ben elimin altında ne buluyorsam kullanıyorum)
YAPILIŞI
Bir bardak soğuk sütle, krem şantiyi mikserle iyice karıştırıp buzdolabına kaldıralım. Yumurta beyazını, 1 kaşık şeker ile kar beyazı oluncaya kadar mikserle çırpıp vanilyayı da ekleyelim. Karışımımızı, krem şantinin içerisine düşük devirde çalıştırdığımız mikserle iyice yedirelim. Bundan sonrası ise keyfinize, damak tadınıza kalmış, hangi malzemeyi istiyorsanız içerisine ekleyin.Yoğurtlu istiyorsanız bu ölçüde 2 kaşık yoğurt yeterli. İyice çırptıktan sonra pürüzsüz olan yoğurdu, dondurmanızın içerisine karıştırın. Diğer malzemeleri ise istediğiniz miktarda ekleyebilirsiniz. Ben genelde bu tarifi, 2 ölçüyle yapıp değişik içeriklerle hazırlıyorum. Fazla derin olmayan kapların ağzını kapatıp en az 8 saat dondurucuda bekledikten sonra, cevizli, vişneli, fıstıklı, çikolatalı dondurmalarınız servise hazır... Dondurucudan çıkardıktan sonra 1-2 dakika dışarıda bırakmanız, kaselere almanızı kolaylaştıracaktır.
AFİYET OLSUN...!!!