Ana içeriğe atla

NEFİS VİŞNELİ VE LİMONLU KEK

 NEFİS VİŞNELİ  VE LİMONLU KEK


Bu nefis kek, sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, üstelik ilk günkü gibi taptaze ve yumuşacık... Aslında keki ben küçük dokunuşlarla, farklı farklı yapıyorum ve herbiri  de çok seviliyor. Merak etmeyin, o küçük tüyoları da sizlere vereceğim. 

MALZEMELER

1- 3 yumurta

2- 1 su bardağından 1 parmak az şeker

3- 1/2 su bardağı zeytinyağı 

4- 200ml. krema (veya 200 gr. labne peyniri)

5- 2 su bardağından bir parmak eksik un

6- 1 paket vanilya

7- 1 paket kabartma tozu

8- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (ben dondurulmuş kullandım)

9- 1 limon (kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenecek ve yarım limonun suyu sıkılacak)

10- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (kek soğuduktan sonra üzerine serpilecek)

YAPILIŞI

Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek, öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım, sonra yağı ve kremayı da sırasıyla ekleyelim.
Limon zestimizi (rende) ve yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kuru malzemelerimiz olan un, vanilya ve en son kabartma tozumuzu ekleyelim. Kuru malzemelere geçtikten sonra mikseri düşük hızda çalıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına bir fiske un serperek, kek hamurunun yarısını koyalım ve vişneleri aralıklı olarak serpelim. Üzerine kalan hamuru döküp 175 derece soğuk fırına koyarak, 50 dakika kadar pişirelim. Siz yine de kendi fırınınızın özelliğine göre pişirme süresini kontrol edin. Keki çıkarmadan kürdan testi yapmayı unutmayın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Artık nefis kekiniz servise hazır...

AFİYETLER OLSUN...!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi