NEFİS VİŞNELİ VE LİMONLU KEK
Bu nefis kek, sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak, üstelik ilk günkü gibi taptaze ve yumuşacık... Aslında keki ben küçük dokunuşlarla, farklı farklı yapıyorum ve herbiri de çok seviliyor. Merak etmeyin, o küçük tüyoları da sizlere vereceğim.
MALZEMELER
1- 3 yumurta
2- 1 su bardağından 1 parmak az şeker
3- 1/2 su bardağı zeytinyağı
4- 200ml. krema (veya 200 gr. labne peyniri)
5- 2 su bardağından bir parmak eksik un
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu8- 1 su bardağı çekirdeği çıkarılmış vişne (ben dondurulmuş kullandım)
9- 1 limon (kabuğu rendenin ince tarafıyla rendelenecek ve yarım limonun suyu sıkılacak)
10- 1 yemek kaşığı pudra şekeri (kek soğuduktan sonra üzerine serpilecek)
YAPILIŞI
Bütün malzemelerin oda sıcaklığında olmasına dikkat ederek, öncelikle yumurta ve şekeri mikserle iyice çırpalım, sonra yağı ve kremayı da sırasıyla ekleyelim. Limon zestimizi (rende) ve yarım limonun suyunu da ilave ederek karıştıralım. Daha sonra kuru malzemelerimiz olan un, vanilya ve en son kabartma tozumuzu ekleyelim. Kuru malzemelere geçtikten sonra mikseri düşük hızda çalıştıralım. Yağladığımız kek kalıbına bir fiske un serperek, kek hamurunun yarısını koyalım ve vişneleri aralıklı olarak serpelim. Üzerine kalan hamuru döküp 175 derece soğuk fırına koyarak, 50 dakika kadar pişirelim. Siz yine de kendi fırınınızın özelliğine göre pişirme süresini kontrol edin. Keki çıkarmadan kürdan testi yapmayı unutmayın. Temiz çıkıyorsa pişmiş demektir. Kek soğuduktan sonra kalıptan çıkarın ve üzerine pudra şekeri serpin. Artık nefis kekiniz servise hazır...AFİYETLER OLSUN...!!!