BOL YEŞİLLİKLİ KABAK MÜCVERİ

BOL YEŞİLLİKLİ KABAK MÜCVERİ

Bizim evde kabak dolması yapıldıysa aynı gün veya ertesi gün mutlaka mücver yapılır. Çünkü oyulan kabak içleri asla çöpe atılmaz, bu şekilde değerlendirilir. Sanırım bir çok evde de aynı yönteme başvuruluyordur. Yeşili bol, baharatı yerinde mücveri, özellikle sıcak sıcak yemeyi çok severim. Son anda yapmayı göze alırsanız iyi bir arasıcak olup yanında sarımsaklı yoğurtla misafirlerinizin gönlünü fethedecektir.  Arkadaş buluşmalarının, çay saatlerinin gözdesi, yapımı kolay, Türk mutfağının sevilen ve bilinen aperatifini bazen kızartarak bazen de fırında pişiriyorum.

MALZEMELER
1- 5-6 dolmalık kabak içi (isterseniz 2-3 kabağı rendeleyerek de yapabilirsiniz)
2- 1 çay bardağı un
3- 1 yumurta (2-3 tam kabak kullanacaksanız 2 yumurta)
4- 2 adet taze soğan
5- 1/2 kuru soğan ( kabak fazlaysa tam kullanın)
6- taze nane
7- maydanoz
8- dereotu
9- 1 çay kaşığı kuru nane
10- 1 çay kaşığı karabiber
11-1 çay kaşığı pul biber
12- 1 çay kasığı kimyon
13- isteğe bağlı birbuçuk kibrit kutusu kadar beyaz peynir ( bazen koyuyorum )
14- tuz
15- 1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Kabak içlerini küçük küçük doğrayın. Bütün kabak ise rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kabakların fazla suyunu avuçlarınızla sıkıp karışımı yapacağınız kaba alın ve üzerine diğer malzemeleri koyarak karıştırın. İnce ince doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek teflon tavada kızdırdığımız yağın içerisine kaşık kaşık bırakalım ve ters yüz ederek her iki yanını kızartalım. Kağıt havlu serdiğimiz tabak içerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım.
Yine karışımımızı, biraz yağ ekleyip fırın kabına yerleştirerek, 200 derecede alt üst konumda üzeri kızarıncaya kadar pişirebiliriz.
Benim için çok gerekli değilse de adettendir, sarımsaklı yoğurt hazırlayarak sosunu da eksik etmeyelim ve afiyetle yiyelim...:))

AFİYETLER OLSUN...!!!



Popüler Yayınlar