Ana içeriğe atla

BOL YEŞİLLİKLİ KABAK MÜCVERİ

BOL YEŞİLLİKLİ KABAK MÜCVERİ

Bizim evde kabak dolması yapıldıysa aynı gün veya ertesi gün mutlaka mücver yapılır. Çünkü oyulan kabak içleri asla çöpe atılmaz, bu şekilde değerlendirilir. Sanırım bir çok evde de aynı yönteme başvuruluyordur. Yeşili bol, baharatı yerinde mücveri, özellikle sıcak sıcak yemeyi çok severim. Son anda yapmayı göze alırsanız iyi bir arasıcak olup yanında sarımsaklı yoğurtla misafirlerinizin gönlünü fethedecektir.  Arkadaş buluşmalarının, çay saatlerinin gözdesi, yapımı kolay, Türk mutfağının sevilen ve bilinen aperatifini bazen kızartarak bazen de fırında pişiriyorum.

MALZEMELER
1- 5-6 dolmalık kabak içi (isterseniz 2-3 kabağı rendeleyerek de yapabilirsiniz)
2- 1 çay bardağı un
3- 1 yumurta (2-3 tam kabak kullanacaksanız 2 yumurta)
4- 2 adet taze soğan
5- 1/2 kuru soğan ( kabak fazlaysa tam kullanın)
6- taze nane
7- maydanoz
8- dereotu
9- 1 çay kaşığı kuru nane
10- 1 çay kaşığı karabiber
11-1 çay kaşığı pul biber
12- 1 çay kasığı kimyon
13- isteğe bağlı birbuçuk kibrit kutusu kadar beyaz peynir ( bazen koyuyorum )
14- tuz
15- 1 çay bardağı zeytinyağı

YAPILIŞI
Kabak içlerini küçük küçük doğrayın. Bütün kabak ise rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Kabakların fazla suyunu avuçlarınızla sıkıp karışımı yapacağınız kaba alın ve üzerine diğer malzemeleri koyarak karıştırın. İnce ince doğradığınız yeşillikleri de ilave ederek teflon tavada kızdırdığımız yağın içerisine kaşık kaşık bırakalım ve ters yüz ederek her iki yanını kızartalım. Kağıt havlu serdiğimiz tabak içerine alıp fazla yağını çekmesini sağlayalım.
Yine karışımımızı, biraz yağ ekleyip fırın kabına yerleştirerek, 200 derecede alt üst konumda üzeri kızarıncaya kadar pişirebiliriz.
Benim için çok gerekli değilse de adettendir, sarımsaklı yoğurt hazırlayarak sosunu da eksik etmeyelim ve afiyetle yiyelim...:))

AFİYETLER OLSUN...!!!



Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi