Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda…
Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor!

Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık kokoreç, hamsili mısır ekmeği, turşu, midye dolması derken masanın assolisti kalkanımız teşrif ettiler. Bilmem artık bir şey söylememe gerek var mı, tek kelimeyle muh-te-şem!!!
Sıcak helva, çay, kahveyle final ve her güzelliğin bir bedeli var tabii, biraz pahalı ama taze balık, özellikle de kalkan için doğru adres…
Kenan İmirzalıoğlu ve Sinem Kobal’da böyle düşünüyorlardı ki kalabalık bir grupla geldiler. E ünlü olmanın bir bedeli var, yarı hayran, yarı kıskanç bakışlar üzerlerinde:)) Kendilerine mutluluklar diliyoruz ve bir sonraki kalkan keyfimizi yine burada yapacağımız sözleriyle memnun, mutlu ayrılıyoruz..


http://www.hurriyet.com.tr/kenan-imirzalioglu-kalkani-kacirmayalim-40423103

Popüler Yayınlar