GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ


GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ

Balığı çok sevenler bile evde tava ve ızgara yapmaktan benim gibi  çekinirler herhalde... Evi saran güzelim koku, kaldıkça rahatsız eden bir sürece dönüşüp bir sürü yöntem uygulamamıza neden olur ki bir balıkçıya gidelim biraz da keyfini sürelim demek daha cazip gelir.  Artık yanına hoş sohbet arkadaşlarınızı mı ararsınız, yoksa milli içeceğimiz yeterli mi dersiniz, ona siz karar verin:))
Ama yapımı kolay, üstelik bir o kadar da evde ağır kokular olmadan nefis, lezzetli bir balık yemeğini sizlerle paylaşayım.. Ben genellikle balığı alıp fileto şeklinde temizlettiriyorum.  Taze deniz levreği bulduğum da ise hiç kaçırmam, yemeğim bellidir. Sırf pilaki yapmak için balık şeklinde fırına dayanıklı güveç bile aldım, düşünün o kadar mühim yani...:)) Ama siz güvecim yok diye üzülmeyin, fırına dayanıklı herhangi bir tepsi de bu işi görür.

MALZEMELER
1- 2-3 adet levrek ( palamut, çipura da olabilir)
2- 1-2 kuru soğan
3- 3 domates
4- 2 sivri biber
5- 2 diş sarımsak
6- defne yaprağı
7- karabiber
8- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
9- tuz
10- kekik
11- limon
12- maydanoz

YAPILIŞI
Domateslerin kabuklarını soyarak küp küp doğrayalım. Biber ve sarımsakları ince ince kesip üzerine ilave edelim. Tuz ekleyerek yağımızın bir kısmıyla sote edelim. Derisiz. kılçıksız balıklarımızı yıkayıp tuzlayalım. Soğanı soyup halka halka doğrayalım. Bir tanesini kabımızın altına, diğerini balıkların üstüne yerleştirip baharatları koyalım. Üzerlerine kalan yağı gezdirelim. Sotelediğimiz diğer sebzelerimizi de koyalım. En üste maydanozu doğrayıp dilimlediğimiz limonları dizelim ve 200 derecede ısıttığımız fırına koyalım. Yaklaşık 40- 45 dakika sonra limonların üzeri hafif kızardığında balığımız mis gibi güzel kokusuyla masanızı şenlendirmeye, damaklarınızı çatlatmaya hazır olacak.

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar