Ana içeriğe atla

İÇİNDEKİLER

İÇİNDEKİLER

HRİSTO

TARİHİ SAFA MEYHANESİ

ÖZGÜRLÜKLER VE KANALLAR ŞEHRİ AMSTERDAM

AMSTERDAM LEZZETLERİ

İSTANBUL'UN SİMGELESEL LEZZETLERİ

KARLAR ÜLKESİ LAPONYA

HELSİNKİ

TARİH VE KÜLTÜR HAZİNESİ CİBALİ-FENER-BALAT

CİBALİ-FENER VE BALAT'DA 10 KAFE & RESTORAN

BERLİN'DE GÖRMEDEN YAPMADAN DÖNME

İYİ BİR BERLİNER OLMAK İÇİN 20 İPUCU

FİDEL KÜBA'SI

BACARDİ VE HAVANA CLUP

KONMARİ: Marie Kondo'dan Hayatınızı Düzenlemenin Eğlenceli Hali

İSKOÇ VİSKİSİ: Anlıyormuş Gibi Yapmak İçin Bilmeniz Gerekenler

BODRUM'DA BÜYÜLÜ BİR AKŞAM YEMEĞİ ''KOCADON RESTORAN''

DUBLE MEZE BAR

AT KILI MASAJ ELDİVENİ

EV SICAKLIĞINDA SAHRAP PERA

MÜKELLEF KARAKÖY

YENİKÖYDE ARNAVUTKÖY BALIKÇISI

KAHVE MOLASI: GALATA CAFE VELVET

OTANTİK AMA PEK DATSIZ: DATLI MAYA

TARİH DOLU TARSUS

PORTAKAL ÇİÇEKLERİ EŞLİĞİNDE ADANA

RUMELİ KAVAĞI'NDA BALIKÇI KAHRAMAN

MABEYİN'DE YÖRESEL ANTEP KAHVALTISI

1945'LERDEN BUGÜNE BEYTİ

ÜÇ YILDIZ ŞEKERLEME

Kuzey Kıbrıs Plajlarının Tadını Çıkarmak İçin En İyi 4 Otel 

Prag'da Turist Yemek Deneyimkeri

Lizbon, Lisboa, Lisbon

AKTİF KARBON Mucize mi? Mit mi?

RÖNESANS'IN BAŞKENTİ: FLORANSA

PİSA: En Ünlü Eğik Kule

KARADENİZİN İNCİSİ ORDU

ROMANTİK VE GİZEMLİ ŞEHİR VENEDİK

TOSKANA'NIN YILDIZLARI

HAMBURGER SEVERLER İÇİN ÖNERİLER

İNKALARIN İZİNDE PERU: BAKİR TOPRAKLARA YOLCULIK

ORDA BİR ''BOLİVYA'' VAR UZAKTA;Hüzünlü Topraklara Yolculuk



YEMEK TARİFLERİ

ANNECİĞİMİN ISPANAKLI BÖREĞİ

SAN SEBASTİAN CHEESECAKE

GÜLLAÇ

HAYAT KURTARICI ''PATATESLİ KEK''

ÇAY SAATİNİN KIYMETLİSİ ''ŞEFTALİLİ TART''

BEREKETİN SİMGESİ: AŞURE

ÇEŞİT - ÇEŞİT MISIR EKMEĞİ

ÇEŞİT - ÇEŞİT KOLAY PİZZA

AYVA TATLISI

ANNECİĞİMİN EŞSİZ SÜTLACI

ANNECİĞİMİN EFSANE KARALAHANA DOLMASI

SELİN'CİĞİMİN ANNEANNE ÇORBASI

SOMUN EKMEK PİZZASI &TURKİSH PİZZA

ASU'NUN MUHTEŞEM MANTISI

ASU'NUN AĞLAYAN PASTASI

GÜL MANTI & SOSYETE MANTISI

HASİBE ABLA'NIN GÜRCÜCE ET YEMEĞİ

YEMELERE DOYAMAYACAĞINIZ PROFİTEROL

ÇITIR ÇITIR SICACIK SÜTLÜ EKMEKLER

ANNE USULÜ YOĞURT & TURŞU

EVDE PRATİK EKŞİMAYA EKMEK

ORGANİK EKŞİMAYA EKMEK

MUHTEŞEM PASTANE USULÜ POĞAÇA VE MİNİ PİZZA

NEFİS ANKARA TAVA

SICAK ÇITIR RAMAZAN PİDESİ

MİS KOKULU ÇİLEK REÇELİ

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

19 MAYIS ANISINA KANDİL SİMİDİ YAPALIM

EVDE NEFİS BAZLAMA YAPALIM

SICAK, GEVREK SOKAK SİMİDİ

EVDE NEFİS LAHMACUN

ŞİFA KAYNAĞI İŞKEMBE ÇORBASI

EVDE NEFİS EKLER YAPALIM

KARADENİZ MUTFAĞININ GÖZDESİ HAMSİLİ PİLAV&İÇLİ TAVA

TURKİSH PİDE&PİZZA (CHİCAGO DEEP DİSH PİZZA)

FISTIKLI DAMAK ÇATLATAN BOMBA

VİŞNE REÇELİ

UNSUZ , YAĞSIZ SAĞLIKLI  YOĞURT TATLISI

TAZE FASÜLYE DİBLESİ

KARA LAHANA DİBLESİ

TAVADA MUHTEŞEM ŞEFTALİLİ KEK

GÜVEÇTE BALIK PİLAKİ

EVDE NEFİS LAVAŞ YAPALIM

ANNECİĞİMİN KIYMALI TAZE FASÜLYESİ

KARADENİZ USULÜ KABAK KAYGANA

DAMAK ÇATLATAN FISTIKLI BOMBA

MİS KOKULU ÇİLEK REÇELİ

BOL YEŞİLLİKLİ KABAK MÜCVER

TAVADA KURU YUFKA BÖREĞİ

ANNEMİN NEFİS SİRONU

KARADENİZ USULÜ BALIK TAVA

PATATESLİİ  KOLAY LAVAŞ BÖREĞİ





Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi