ÇAY SAATİNİN KIYMETLİSİ ‘’ŞEFTALİLİ TART’’

ÇAY SAATİNİN KIYMETLİSİ ‘’ŞEFTALİLİ TART’’

Efendim, herşey bir arkadaşımın ‘’misafirim gelecek, bana senin şu tartın tarifini verir misin’’ demesiyle başladı. (Aslında bu tarif, sevgili Meral Teyzeciğimin elmalı yassı keki. Ama ben şeftaliyi çok yakıştırıp biraz da  damak zevkime göre ufak tefek yorumlar kattığım için zamanla benim şeftalili tarta dönüştü :) Kalkıp, evde ki malzemeyle hemen yapıp yazayım ve arkadaşıma tarifimi yetiştireyim istedim. Şeftaliler çok hoşuma gitmediyse de bir şeyi kafama koymuşsam hemen uygulamaya geçirmem gerekiyor. Sabırsızım yani...!!!
Daha önce yaptıklarımın fotosunu neden çekmemişim, neden yazmamış ve bloğa koymamışım diye söylenerek pek bir kederlensem de  küçük tüyolarımı her zamanki gibi sizlerle paylaşarak işe koyulalım...
Daha önceki tariflerimde de bahsettiğim üzere her daim evde hazır olan organik yumurta ve süt, meyvelerle birlikta oda sıcaklığında olmalı. Şeftali, yarma denen ve çekirdeğinden kolayca ayrılan cinsten olmalı ki hem lezzeti, hem de elma dilim kesimi kolay olsun. Ama resimlerde de göreceğiniz üzere küçük şeftalilerle çok düzgün olamıyor. Yine de lezzeti garanti diyerek buyurunuz malzemelerimizi hazırlayalım.

MALZEMELER

1- 3-4 adet şeftali
2- ½ su bardağı zeytinyağı (100 ml.)
3- Bir su bardağından bir parmak eksik şeker
4- 3 yumurta
5- Bir su bardağı + 2 parmak fazla un
6- Bir paket vanilya
7- Bir paket kabartma tozu
8- Bir tutam tuz
9- Bir yemek kaşığı süt
10- Üzeri için pudra şekeri
11- 30 cm. lik tart kabı

YAPILIŞI
-    

Şeftalilerin kabuğunu soyup çekirdeklerini çıkarın, elma dilimi tarzında kesin.
-       Yumurta, şeker, süt ve yağı mikserle iyice çırpın.
-       İçerisine sırasıyla un, tuz, vanilya ve kabartma tozunu ekleyip mikserle karıştırın.
-       Yağladığınız tart kabına, karışımınızı döküp spatula yardımıyla düzeltin.
-       Hamurun üzerine, dilimlediğiniz şeftalileri ortadan başlayarak halka şeklinde dizin.
-       175 C derece önceden ısıttığınız fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. ( benim fırında 40 dakikada pişiyor.)
-       Fırından aldığınız tartınız soğuduktan sonra, üzerine bolca pudra şekeri serpin.

NOT: Bu tarifi kışın elmayla da yapabilirsiniz.


-       AFİYETLER OLSUUUNNN...!!!




Popüler Yayınlar