ÇAY SAATİNİN KIYMETLİSİ ‘’ŞEFTALİLİ TART’’
ÇAY SAATİNİN KIYMETLİSİ ‘’ŞEFTALİLİ TART’’
Efendim, herşey bir arkadaşımın ‘’misafirim
gelecek, bana senin şu tartın tarifini verir misin’’ demesiyle başladı. (Aslında
bu tarif, sevgili Meral Teyzeciğimin elmalı yassı keki. Ama ben şeftaliyi çok
yakıştırıp biraz da damak zevkime
göre ufak tefek yorumlar kattığım için zamanla benim şeftalili tarta dönüştü :)
Kalkıp, evde ki malzemeyle hemen yapıp yazayım ve arkadaşıma tarifimi yetiştireyim istedim. Şeftaliler çok hoşuma
gitmediyse de bir şeyi kafama koymuşsam hemen uygulamaya geçirmem gerekiyor. Sabırsızım yani...!!!
Daha önce yaptıklarımın fotosunu neden
çekmemişim, neden yazmamış ve bloğa koymamışım diye söylenerek pek bir kederlensem de küçük tüyolarımı her
zamanki gibi sizlerle paylaşarak işe koyulalım...
Daha önceki tariflerimde de bahsettiğim üzere her daim evde hazır olan organik yumurta ve süt, meyvelerle birlikta oda
sıcaklığında olmalı. Şeftali, yarma denen ve çekirdeğinden kolayca
ayrılan cinsten olmalı ki hem lezzeti, hem de elma dilim kesimi kolay olsun. Ama
resimlerde de göreceğiniz üzere küçük şeftalilerle çok düzgün olamıyor. Yine de
lezzeti garanti diyerek buyurunuz malzemelerimizi hazırlayalım.
MALZEMELER
1- 3-4 adet şeftali
2- ½ su bardağı zeytinyağı (100 ml.)
3- Bir su bardağından bir parmak eksik şeker
4- 3 yumurta
5- Bir su bardağı + 2 parmak fazla un
6- Bir paket vanilya
7- Bir paket kabartma tozu
8- Bir tutam tuz
9- Bir yemek kaşığı süt
10- Üzeri için pudra şekeri
11- 30 cm. lik tart kabı
YAPILIŞI
-
Yumurta, şeker, süt ve yağı
mikserle iyice çırpın.
-
İçerisine sırasıyla un, tuz,
vanilya ve kabartma tozunu ekleyip mikserle karıştırın.
-
Yağladığınız tart kabına, karışımınızı
döküp spatula yardımıyla düzeltin.
-
Hamurun üzerine, dilimlediğiniz şeftalileri
ortadan başlayarak halka şeklinde dizin.
-
175 C derece önceden ısıttığınız
fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin. ( benim fırında 40 dakikada
pişiyor.)
-
Fırından aldığınız tartınız
soğuduktan sonra, üzerine bolca pudra şekeri serpin.
NOT: Bu tarifi kışın elmayla da yapabilirsiniz.
NOT: Bu tarifi kışın elmayla da yapabilirsiniz.
-
AFİYETLER OLSUUUNNN...!!!