Ana içeriğe atla

HAYAT KURTARICI PATATESLİ KEK

HAYAT KURTARICI ''PATATESLİ KEK''

Kızartma patatesi çok sevsem de artık kızartma yemeyelim diyerek mutfağımızdan çıkardığımız şu günlerde, patatesli kek (kek dediğime bakmayın börek tadında oluyor kendileri :)  imdadıma yetişti. Tamam, ara sıra iyi bir ev yapımı patates kızartmasına da hayır demiyorum ama bu tarif hakikaten hayat kurtarıcı...
Öyle ki arkadaş buluşmalarında çayınıza, sohbetinize başlıbaşına eşlik edebildiği gibi kahvaltı sofralarınızın yıldızı da olabilir. En önemlisi de yemeklerinizde ara sıcak ya da ana yemeğin garnitürü olarak servis edebilirsiniz ki gözlere ve midelere bayram ettireceği garanti...!
Daha ne olsun diyerek, zaman içinde kendi damak tadıma göre oluşturduğum ve aldığım olumlu yorumlara bakacak olursak da beğenilen tarifimi sizlerle paylaşmak istedim.
Evimde her daim organik yumurta ve yoğurt bulundurduğumdan, doğal olarak bu iki malzemeyi kullanıyorum ve lezzetine çok katkı yaptığını düşünüyorum. Yine oda sıcaklığında olmaları önemli bir nokta. Diğer malzemeleri de  organik bulabiliyorsanız ne ala, ama size kalmış bir durum.

Gelelim içindeki malzemelerimize;

1-    6 orta boy patates
2-    3 yumurta
3-    1 su bardağı yoğurt (200 ml yoğun kıvamlı)
4-    8 yemek kaşığı un
5-    ½ su bardağı zeytinyağı (100 ml )
6-    200 gr. Peynir (ben Ünal çeçil peyniri kullanıyorum)
7-    isteğe bağlı karabiber (ben bir çay kaşığı kadar koyuyorum)
8-    ½ demet maydanoz ve dereotu (isteğe bağlı olarak birini de kullanabilirsiniz.)
9-    üzeri için çörek otu
10- kabartma tozu
11- tuz

Yapılışı;

- Önce patateslerimizi suyuna tuz ekleyerek haşlıyoruz. ( Ben kolay olması açısından kabuklarını soyup öyle haşlıyorum.)
- Yumurta, yoğurt ve unu mikserle çırparak içerisine; peynir, karabiber, maydanoz ve dereotunu koyup kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Haşlanmış ve soğumuş patatesleri ezerek tuzunu kontrol ediyoruz. (küçük küpler halinde de kesebilirsiniz)
- Patatesleri karışıma ekledikten sonra yağladığımız fırın kabına döküyor ve üzerine çörek otu serpiyoruz.
- Patatesli kekimizi 180 C derece önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Siz yine de fırından almadan, bir bıçak yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın. Keke batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa işlem tamamdır...!
- Fırından alıp 15 dakika  kadar dinlendirdikten sonra, dilimleyip servis yapabilirsiniz.


AFİYETLER OLSUUNN......

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi