HAYAT KURTARICI PATATESLİ KEK
HAYAT KURTARICI ''PATATESLİ KEK''
Kızartma patatesi çok sevsem de artık kızartma yemeyelim diyerek mutfağımızdan çıkardığımız şu günlerde, patatesli kek (kek
dediğime bakmayın börek tadında oluyor kendileri :) imdadıma yetişti. Tamam, ara sıra iyi
bir ev yapımı patates kızartmasına da hayır demiyorum ama bu tarif hakikaten hayat
kurtarıcı...
Öyle ki arkadaş buluşmalarında çayınıza, sohbetinize başlıbaşına
eşlik edebildiği gibi kahvaltı sofralarınızın yıldızı da olabilir. En önemlisi de yemeklerinizde ara sıcak ya da ana yemeğin garnitürü olarak servis edebilirsiniz ki gözlere ve midelere bayram ettireceği garanti...!
Evimde her daim organik yumurta ve yoğurt
bulundurduğumdan, doğal olarak bu iki malzemeyi kullanıyorum ve lezzetine çok
katkı yaptığını düşünüyorum. Yine oda
sıcaklığında olmaları önemli bir nokta. Diğer malzemeleri de organik
bulabiliyorsanız ne ala, ama size kalmış bir durum.
Gelelim içindeki malzemelerimize;
1-
6 orta boy patates
2-
3 yumurta
3-
1 su bardağı yoğurt (200 ml yoğun
kıvamlı)
4-
8 yemek kaşığı un
5-
½ su bardağı zeytinyağı (100 ml )
6-
200 gr. Peynir (ben Ünal çeçil
peyniri kullanıyorum)
7-
isteğe bağlı karabiber (ben bir
çay kaşığı kadar koyuyorum)
8-
½ demet maydanoz ve dereotu
(isteğe bağlı olarak birini de kullanabilirsiniz.)
9-
üzeri için çörek otu
10- kabartma tozu
11- tuz
11- tuz
Yapılışı;
- Önce patateslerimizi suyuna tuz ekleyerek haşlıyoruz. ( Ben kolay olması açısından kabuklarını soyup öyle haşlıyorum.)
- Yumurta, yoğurt ve unu mikserle çırparak içerisine; peynir, karabiber, maydanoz ve dereotunu koyup kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Haşlanmış ve soğumuş patatesleri ezerek tuzunu kontrol ediyoruz. (küçük küpler halinde de kesebilirsiniz)
- Patatesleri karışıma ekledikten sonra yağladığımız fırın kabına döküyor ve üzerine çörek otu serpiyoruz.
- Patatesli kekimizi 180 C derece önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Siz yine de fırından almadan, bir bıçak yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın. Keke batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa işlem tamamdır...!
- Önce patateslerimizi suyuna tuz ekleyerek haşlıyoruz. ( Ben kolay olması açısından kabuklarını soyup öyle haşlıyorum.)
- Yumurta, yoğurt ve unu mikserle çırparak içerisine; peynir, karabiber, maydanoz ve dereotunu koyup kabartma tozumuzu ekliyoruz.
- Haşlanmış ve soğumuş patatesleri ezerek tuzunu kontrol ediyoruz. (küçük küpler halinde de kesebilirsiniz)
- Patatesleri karışıma ekledikten sonra yağladığımız fırın kabına döküyor ve üzerine çörek otu serpiyoruz.
- Patatesli kekimizi 180 C derece önceden ısıttığımız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
- Siz yine de fırından almadan, bir bıçak yardımıyla kontrol etmeyi unutmayın. Keke batırdığınız bıçak temiz çıkıyorsa işlem tamamdır...!
- Fırından alıp 15 dakika kadar dinlendirdikten sonra, dilimleyip servis yapabilirsiniz.
AFİYETLER OLSUUNN......