Ana içeriğe atla

FISTIKLI ( CEVİZLİ, FINDIKLI ) DAMAK ÇATLATAN BOMBA

FISTIKLI ( CEVİZLİ, FINDIKLI ) DAMAK ÇATLATAN BOMBA

Adından da anlaşılacağı üzere kalorisi (1 adedi bile 150 kalori kadar) epeyce yüksek olan tatlımızın lezzeti damak çatlatan cinsten... Ama biz yine de aşırıya kaçmadan özellikle gündüz yemeye gayret edelim ki sonra ''fazla kilolarla uğraşmayalım'' diyerek uyarımızı yapalım ve malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım:))


MALZEMELER

1- 125 gr. tereyağ
2- 1 çay bardağı toz Antep Fıstığı
3- 1 paket kabartma tozu
4- 1 paket vanilya
5- 1 yumurta
6- 1 su bardağı irmik
7- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz veya fındık
8- 1,5-2 su bardağı alaabildiği kadar un

 ŞERBETİ İÇİN
1- 2,5 su bardağı şeker
2- 3 su bardağı su
3- 3-4 damla limon suyu

YAPILIŞI
Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım. Kaynayan şerbet boncuklanmaya
başladığında limonu ekleyerek biraz daha kaynatalım ve soğumaya bırakalım. Oda sıcaklığındaki tereyağa; yumurta, şeker, irmik, kabartma tozu, vanilya ve unu ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru 2 veya 3 e bölerek fıstık, ceviz ve fındığı ekleyerek yoğuralım. Böylece bir seferde 3 çeşit tatlı yapmış olacağız. Ama sadece sevdiğiniz birini de seçebilirsiniz. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içinde yuvarlayarak şekil verelim ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Önceden 180 derece ısıttığımız fırında alt üst konumda 20 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkardığımız sıcak tatlılarımızı ılımış şerbetimize atalım. Şerbeti çeken tatlı bombalarımızı, servise hazırlamak için üzerine yaptığınız çeşide göre fıstık, ceviz ya da fındık serpebilirsiniz.

AFİYETLER OLSUN...!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi