UNSUZ, YAĞSIZ, SAĞLIKLI YOĞURT TATLISI

UNSUZ, YAĞSIZ, SAĞLIKLI YOĞURT TATLISI

Biliyorsunuz tüm güzel hamur işleri, pastalar kilo yapıyor. Ben de güzel ama sağlıklı ne yapabilirimin peşine düşüp kek gibi pişirdiğim ama pasta diye nitelendirebileceğimiz organik, unsuz, yağsız, kabartma tozsuz, sağlıklı mı sağlıklı tatlımı sizlerle paylaşayım dedim. Artık büyük marketlerde her ürünün organik olanını bulabiliyoruz. Bize de inanıp almak düşüyor ama bulamazsanız da sorun etmeyin. Çünkü çok az şeker ve nişasta kullanacağız. Yani hepsini yeseniz, hazır aldığımız bir dilim pastanın kalorisini geçmez, o kadar hafif o kadar ferahfeza bir tatlı olacak diyelim ve malzemelerimizi hazırlayalım.

MALZEMELER

1- 4 yumurta
2- 1 çay bardağı pudra şekeri (1/4 ünü üzerini süslemek için ayırın)
3- 1,5 su bardağı yoğurt ( ekşi olmayacak)
4- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır yada buğday nişastası
5- 1 adet limon veya portakal kabuğu rendesi
6- bir çimdik tuz

YAPILIŞI
Öncelikle yumurta beyazı ve sarısını ayırıp ayrı kaplara koyalım. Sarıların içine şekeri ve yoğurdu ekleyerek mikserle iyice çırpalım. Tatlımıza freshlik verecek limon ya da portakal kabuğunu,
rendenin ince tarafıyla rendeleyelim. Yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyelim ve kar haline gelinceye kadar iyice çırpalım. Burada ki en önemli tüyomuz, özellikle yumurta akını koyduğumuz kabın ve çırptığımız malzemenin kuru olmasına dikkat etmek olacaktır. Kar haline getirdiğimiz yumurta aklarını diğer karışımımıza yavaş yavaş 2-3 aşamada yavaşça karıştıralım. Mikser kullanmadan bir spatula yardımıyla,
yumurta aklarını sündürmeden yapmaya dikkat edelim. Yağlı kağıt serdiğimiz kelepçeli kağıda usulca dökelim ve karışımın iyice yayılması için ince bir kürdanı, içinde daireler halinde dolaştıralım. 170 derecede ısıttığımız fırınımızın alt üst konumunda 45- 50 dakika kadar pişirelim. Bir kürdanla
orta kısmını kontrol edebiliriz. Temiz çıkıyorsa fırını kapattıktan sonra kapağını aralayarak 15 dakika kadar içinde tutalım.  Dışarı çıkardığımız tatlımızı, iyice soğuyunca kelepçelerini açarak bir tabakla ters çevirelim ve kağıdını alalım. Tekrar servis edeceğimiz bir tabağa ters çevirelim. Üzerine ayırdığımız pudra şekerini serperek süsleyebiliriz. Meyveleri kullanabiliriz. Ben ortasına çilek reçeli koydum. Vişne reçeli de olabilir veya meyveleri şeker ve nişastayla jöle kıvamında pişirerek tart gibi üzerini  kaplayabiliriz.  Ne demiştik ''mutfağınızın şefi sizsiniz'':) Buzdolabında iyice soğuduktan sonra üçgen dilimler halinde servis yapıp afiyetle yiyebilirsiniz...

NOT: Bu malzeme miktarı 20-22 cm. kalıba tam gelmekte. Benim kalıbım 24 cm. olduğu için biraz ince oldu. Kalıp ölçünüz sizin de uygun değilse fırına dayanıklı herhangi bir kapta olabilir.

AFİYETLER OLSUN...!!!


Popüler Yayınlar