VİŞNE REÇELİ

VİŞNE REÇELİ

 Mutlu bir güne başlamanın ilk şartı, bence güzel bir kahvaltıdan geçiyor. Güzel kahvaltıların da olmazsa olmazı, mis gibi kokan anne reçeli. Kısacası, mutluluğun reçelle çok yakın ilişkisi olduğunu düşünüyorum. Çilek dışında mayhoş tadını sevdiğim vişne reçeli de favorilerim arasında. Yine anneciğimden öğrendiğim şeftali ve üzerine ceviz dökerek tatlı niyetine yediğimiz incir reçeline de bayılırım. Tezcanlılığımla mevsimini bile beklemeden dondurulmuş, çekirdeği çıkarılmış vişnelerle her daim taze vişne reçelim bulunur evde. Hem mevsimini beklemem gerekmiyor, hem de çekirdek çıkarmakla uğraşmıyorum. Reçeller, kahvaltı dışında pasta ve tatlı süslemelerinde de çok işime yarıyor.

MALZEMELER
1- 1 kutu dondurulmuş vişne (400 gr.)
2- 1 su bardağı şeker
3- 1 yemek kaşığı limon suyu
4- yarım çay kaşığı tereyağ
5- yarım çay bardağı su

YAPILIŞI
Yıkayıp süzdüğümüz vişneleri tencereye alalım, üzerine şekerimizi dökelim. Yarım çay bardağı suyu da ekleyerek ocağımızı açalım. Kaynayınca orta ısıya aldığımız reçelimize, köpüklenmemesi için tereyağını ilave edelim. Arada bir karıştırmayı unutmayalım. Kıvam alan reçele, bir kaşık limon suyunu ekleyerek karıştıralım ve altını kısalım. Bir 10 dakika kadar daha iyice kıvam aldıktan sonra ocağı kapatalım. Soğuduktan sonra kavanoza alabilirsiniz. Çok miktarda ve uzun süre saklamak istediğiniz reçelleri ise sıcakken kavanoza alın ve konserve gibi ters çevirerek soğumasını bekleyin.

AFİYRT OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar