KARALAHANA DİBLESİ
KARALAHANA DİBLESİ
Anneciğime sevgilerimi göndererek, onun güzelim Karadeniz yemeklerine devam ediyorum. Karalahana dolmasından sonra karalahana diblesi de favorilerimden. Damak tadı karalahanaya alışkın olmayanları bilemem ama sizlere yine sağlıklı bir tencere yemeği yaptım. Bildiğiniz gibi anne yemeklerinin içinde her zaman bir tutam sevgi de vardır diyerek, malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım...
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg03O5tO8aBdA6fBrB42XAwuqlcwYimxpF8UpidS2rsZIk17pmvxCyYOm9dRZXIJ9_3zb-Dz0k2ZE6iHluRHxIaFsaZ_byuaUgCLoV6JAChZnGVQW8tM8kKSyt2xI7eWrmgL0WkHh9PAgI/s200/IMG_0245.HEIC)
MALZEMELER
1- iki bağ karalahana
2- yarım çay bardağı pirinç
3- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
4- çeyrek çay bardağı zeytinyağı
5- 1 adet büyükçe kuru soğan
6- acı pul biber
YAPILIŞI
Karalahana yapraklarının sert ve kalın olanlarını kontrol ederek ayıralım. Yıkadığımız yaprakları avucumuzla çap halinde tutarak, kesme tahtası üzerinde ince ince doğrayalım. Tencerede kaynattığımız suyun içerisine atalım.
Yumuşamaya başlayan lahanalara, pirinci ilave edip karıştıralım. Pirinçler uzayınca süzelim ve renklerinin solmaması için üzerine biraz soğuk su dökelim. İnce ince kıydığımız soğanları, tenceremizde yağ ilave ederek hafifçe pembeleştirelim. Haşlanmış karalahana ve pirinç karışımımızın fazla suyunu kaşıkla bastırarak veya elimizle sıkarak tencereye alalım. İyice karıştırarak soğan ve yağla buluşturup tuz ve pul biberi de ilave ederek kapağını kapatalım. Kısık ateşte demlenmeye bıraktığımız diblemizi, 10 dakika kadar sonra lezzetini aldığında servise hazırlayabiliriz...
AFİYETLER OLSUN...!!!
Anneciğime sevgilerimi göndererek, onun güzelim Karadeniz yemeklerine devam ediyorum. Karalahana dolmasından sonra karalahana diblesi de favorilerimden. Damak tadı karalahanaya alışkın olmayanları bilemem ama sizlere yine sağlıklı bir tencere yemeği yaptım. Bildiğiniz gibi anne yemeklerinin içinde her zaman bir tutam sevgi de vardır diyerek, malzemelerimizi hazırlamaya başlayalım...
1- iki bağ karalahana
2- yarım çay bardağı pirinç
3- 1,5 yemek kaşığı tereyağ
4- çeyrek çay bardağı zeytinyağı
5- 1 adet büyükçe kuru soğan
6- acı pul biber
YAPILIŞI
AFİYETLER OLSUN...!!!