Duble Meze Bar: Güzel Manzara, Şahane Servis, Lezzetli Meze
Duble Meze Pera'da Palazza Donizetti Otel'in en üst katında açılmış, nispeten yeni bir mekan. Adı üstünde mezeleri konusunda iddialı, manzara konusunda da iyi bir yere konumlanmış.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh0BSuuscQPu9x8HmNwJ7FbqryTclP7nirJ4fp0qK8qUYw2I13XSjha0-DvRPMhlYyEdra9f9oM3ENWfHYpxMEepgyK3XpCqh01Woz0S0m2ZTKXnwd28svJLyPW6lEpSmFtDlrSJ5oQRE-0/s1600/WhatsApp-Image-20160714-2-169x300.jpeg)
Menüden bahsetmek gerekirse meze açısından zengin, ve fiyatlar benzer mekanlarla karşılaştırıldığında uygun dahi kalıyor. Örneğin büyük Yeni Rakı 150 TL, ki Nevizade'nin bir çok "salaş" denilebilecek meyhanesinde bile bu parayı ödersiniz. Meze menüsü zengin, lakin anladığım kadarıyla soğuklarda daha iddialılar. Ahtapot, levrek marin, midye dolma, lakerda gibi klasik meyhane tatlarının yanı sıra çok da meyhaneyle bağdaştırmadığımız ancak menüye zenginlik katan mercimek köftesi, kuru domates harmanı gibi değişik lezzetler de var.
Biz soğuklardan midye dolma, biber borani, ızgara enginar, mantarlı humus ve hardallı levrek, sıcaklardan da ahtapot ve 3 peynirli köz patlıcan yedik. Midye dolma, bol soğanlı, üzümlü, fıstıklı ve çok lezzetliydi. Bildiğim kadarıyla bu şekilde yapılanına Ermeni usulü deniliyor. Biber borani oldukça acı, biz bitiremedik, bir çok mekanlarda atom dedikleri mezeye benziyor. Izgara enginar lezzetliydi, lakin pancar lüzumsuz olmuş, bir de ben önceki gün Kydonia'nınkini yediğim için fazla seçici bir durumdaydım. Mantarlı humus lezzetliydi, mantar çok yakışmış. Levrek marin ise benim sevdiğim gibi haşlanmamış, limonda bekletilerek pişmeye bırakılmış, hardalı kıvamında, garsonumuzun da söylediği üzere gerçekten mekanın en iddialı mezelerinden biriydi.
Sıcaklar da lezzetli lakin soğuklar kadar iddialı değil. 3 peynirli köz patlıcan çok güzel közlenmiş, bol peynirli ve burada gözüktüğünden çok daha lezzetliydi. Patlıcan sevenler için güzel bir seçenek. Izgara ahtapot vasattı lakin ahtapot vasat olduğunda bile çok lezzetli oluyor.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjMID81yG5A0pyxL11ZF-dMF4vN33szoWImMhN5IxZJfh-wNX3rFPNXU6qjjFdhpYNzwNLVTcJsbdZjTGP2Wg62E-HmlFv-vEbzH89-S1IoFKo24r05qJreU6-NMKF7-VAEGRhGK0KMCsbv/s1600/WhatsApp-Image-20160714-1-169x300.jpeg)
Ancak bu mekanın önemli bir "ama"sı var. Gruplar! Gittiğimiz akşam mekanda 2 kişilik biz dahil sadece 2 masa vardı. Diğerleri en az 6 kişilikten oluşan, "genç profesyonel" arkadaş gruplarıydı. Hepsi birinin doğumgününü kutluyordu ve bir anda mutfaktan 5 doğumgünü pastası çıktı. Herkes pastayla, doğumgünü çocuğuyla onlarca fotoğraf çektirdi. Ortam 1 saate yakın sakinleyemedi, ki grupların ortama her halükarda yaydığı doğumgünü harici normal huzursuzluktan bahsetmiyorum bile.
Siz de bu tip grubun bir üyesiyseniz, bu mekanda gerçekten çok mutlu olabilirsiniz, ama adam gibi rakı içelim, 2 lafın belini kıralım diye giden küçük bir grupsanız, başka küçük grupların gittiği bir mekan seçin. Ben bir sonraki 6 ve üstü kişilik organizasyonumu mutlaka bu mekanda yapacağım. Gülecek, bağıracak, onlarca fotoğraf çektirecek, manzara selfielerinin dibine vuracak ve yerime oturmayacağım; lakin bir daha 2 kişi gitmeyi kesinlikle planlamıyorum.