NEFİS BADEMLİ CANTUCCİ

NEFİS BADEMLİ CANTUCCİ

İtalyanların çok sevdiğim bademli, çift pişirmeli biscottileri olan ''cantucci'' yi ben de yapayım dedim ve işe koyuldum. Siz de benimle beraber yapmak isterseniz buyrun, pişman olmayacaksınız...!!!  Bu arada sadece İtalya diyerek haksızlık yapmayalım, ''Toscana Kurabiyesi'' de diyebiliriz. Böylece çay saatleriniz için bayatlamayan kıtır kıtır kurabiyeniz hep hazır olacak...!

MALZEMELER

1- 1,5 su bardağı un

2- 1 çay bardağı şeker

3- 2 yumurta ( birinin sarısı üzerine sürmek üzere ayırılacak)

4- 60 gr. oda ısısında tereyağ

5- 1 su bardağı bıçakla 3'e kesilmiş badem

6- 1 çay kaşığı bal

7- 1 limon kabuğu rendesi

8- 1 paket vanilya

9- 1 çay kaşığı tepeleme kabartma tozu

10- 1 fiske tuz

 
YAPILIŞI

Şeker, yağ ve yumurtayı, şeker iyice homojenleşinceye kadar karıştırdıktan sonra diğer malzemeleri ekleyip yoğuralım. En son bademi de koyalım ve hamuru 3 e bölerek rulo haline getirelim. Fırın kağıdı serilmiş tepsiye hamurumuzu yerleştirelim. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika kadar pişirelim. Fırından çıkararak rulolarımızı 1er cm.lik aralıklarla dilimleyip tepsiye yayalım. Fırın ısısını 140 dereceye indirerek bir 10 15 dakika kadar daha pişirmeye devam edelim. Pişen cantuccilerimizi dışarıya alarak soğumasına izin verelim ve soğuduktan sonra bisküvi kabında saklayarak çay saatlerimizi şenlendirelim...

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar