Ana içeriğe atla

Yeniköy'de Arnavutköy Balıkçısı

Hakkında olumlu duyumlar aldığım,Yeniköy'de şube açtığından bu yana gitmeyi düşündüğüm Arnavutköy Balıkçısı’nı deneyimlemek nihayet kısmet oldu.

Yeniköydeki bir boğaz yalısını başka bir restoranla paylaşan Arnavutköy Balıkçısı'nın manzarası muhteşem, adı üstünde İstanbul Boğazı ne şiirlere konu olmuş. Yalının üst katında 20-30 kişiyi aynı anda ağırlayabilecek yalı tarzına uygun klasik döşenmiş odaları ve asıl restoran olarak nitelendirebileceğimiz bahçe kısmı ve sigara içmeyenler için oluşturulmuş küçük bir köşeden ibaret Arnavutköy Balıkçısı. Bu köşe yaz ayları için iyi olsa da, soğuk havalarda sıkıcı olabiliyor. Bu nedenle, yalının üst katında sigara içmeyen misafirleri ağırlayabilirler.

Genel olarak meze ve balıktan oldukça memnun kaldık. Girit ezme ve köpeoğlu başarılı, lüfer marin tam kıvamında, ince kıyım salatası çok güzeldi, Kabak çiçeği dolmasının pirinci diri sevmeme rağmen biraz çiğ kalmıstı, bir tık daha pişseydi mükemmel olabilirdi. Ahtopot ızgara ve kardes güveci çok beğendik, kalamar tava da tam kıvamındaydı. Deniz lüferinide pişiren şefi kutluyorum, kurutmadan çok iyi ızgara etmişti keyif aldık. Lakerda somon dan yapıldığı için yemek istemedik,bence iyi bir balıkçı restoranında torik lakerdası olmalı.
Mısır ekmeği lezzetli idi ama,aynı şeyi ekmek için söyleyemeyeceğim. Kızartılan ekmekler soğuk ve kurumuştu. Bence restoran sahipleri ekmek olayını gözden geçirmeliler, malum ekmek sever bir toplumuz. En ekmek yemeyenimiz bile balık görünce önce ekmeğini hazırlar. Balıkla ekmeğin özel ilişkisi 'BALIK-EKMEK diye bir sektör doğurmuştur ülkemizde....

Sonuçta garsonların servisi ve nezaketinden de bahsetmeden geçmeyeyim, havalar ısındığında, bir hafta sonu hem boğaz manzarasının keyfini daha iyi çıkarmak, hemde keyif aldığım lezzetleri tekrar deneyimlemek isterim, ama ekmek sepetini daha iyi bulmak ümidiyle...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi