HRİSTO
Hikaye 1938 yılında, Şileli Rum Balıkçı
Hristo’nun, Tarabyalı Katerina’ya olan aşkıyla başlar. Evlenip Tarabya’ya
yerleşirler ve açtıkları ‘’HRİSTO’’ isimli restoranları, kısa sürede çok beğenilen bir
buluşma noktasına dönüşür.
Günümüzde, İstanbul’un birçok semti gibi
Tarabya da değişimden payını almış ve buradaki birçok Rum meyhanesi kapanmış.
Hristo ise birkaç kez el değiştirdikten sonra, bugün Yasin Yıldız'ın işletmesinde yoluna devam ediyor. 1995 yılında
hayata veda etmiş olmasına rağmen, kurucusunun anısını konsept ve menüye sadık
kalarak, hala aynı yerde yaşatıyor...
Mavi-beyaz rengin ağırlıkta olduğu sevimli bir
Rum meyhanesi havası taşıyan Hristo’da; taş duvarlar, ahşap rabıta ve eski
avizeler korunmuş. Hristo’nun yanında komi olarak başlayan Abdullah Usta bugün
mutfağın başında. Hazır meze, dondurulmuş ürün kullanılmıyor ve her şey yerinden alınıp mutfakta
hazırlanıyor. Bu da tabii ki lezzete yansıyor...
Not: Aldığım bir duyuma göre işletme el değiştirmiş, ama menüye sadık kalmışlar. İsterseniz kendi riskinizi alarak deneyebilirsiniz..