ACI BİBER REÇELİ





 ACI BİBER REÇELİ

Acı sevenler hadi bakalım, reçelimizi de acı yapıyoruz. Acı ve tatlı bir arada hiç bu kadar güzel olmamıştı. Ön yargılı olmayalım, deneyelim değil mi? Etlerin yanında yada krem peynir, ekmek, reçel üçlemesine de bayılıyorum.Yalnızca en başta, acıyı çok mu, az mı seviyoruz ona karar vermemiz gerekiyor. Ona göre şili ya da kapya biberini azaltıp çoğaltacaksınız.

MALZEMELER

1- acı biber 15-20 adet şili ya da minik cin biber

2- kapya biber  8 adet

3- 1,5 su bardağı toz şeker

4-1/2 limon suyu

5- 1 çubuk tarçın

6- 2-3 karanfil


YAPILIŞI

Biberleri yıkayıp çekirdeklerini çıkararak küp küp doğruyoruz. Acı biberleri doğradıktan sonra su içersinde acısının ve kalan çekirdeklerinin çıkması için 1 saat kadar bekletelim. Acısının daha çok çıkmasını istiyorsanız sıcak su kullanabilirsiniz. Bu işlemleri yaparken eldiven giymenizi şiddetle öneririm. Yoksa durum gerçekten vahim...!!! 

Biberleri tencereye aldıktan sonra üzerine şekeri koyup biberlerin suyunu iyice
salması için en az 2 saat kadar bekletelim. Daha sonra yarım su bardağı suyu, tarçın ve karanfilleri de ekleyerek ocağımıza alalım.

Orta hararette, kıvam almaya başlayıncaya kadar pişirelim. Limon suyunu da ekleyip 3-5 dakika kadar daha kısık ateşte pişirdikten sonra altını kapatalım. Uzun süre saklayacaksanız kavanoza koyup kapağını kapadıktan sonra ters çevirip  soğumasını bekleyin. Gerek yoksa soğuduktan sonra kavanozlayabilirsiniz.

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar