ÇEŞİT - ÇEŞİT KOLAY PİZZA
ÇEŞİT - ÇEŞİT KOLAY PİZZA
bazlama ekmeği size güzel bir pizza tabanı oluşturacak. Ben ortadan enlemesine böldüğüm bazlamayı, aralarına pişirme kağıdı koyarak her an elimin altında bulunsun diye dondurucumda saklıyorum. Böylece ister haftasonu kahvaltıya ister ani gelen misafire elimdeki malzemelerle kolayca leziz bir pizza hazırlayabiliyorum. Siz de kalitesinden emin olduğunuz gıdalarla üstelik çok pratik bir şekilde hazırladığınız bir pizza yapmak istemezmiydiniz...? O zaman ne duruyoruz hadi başlayalım...
MALZEMELER
1- Bazlama (ortadan ikiye bölünmüş. Dondurucudan çıkardıysanız çözülmesini bekleyin.)
2- 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
3- 2-3 adet domates
4- 2 adet sivri biber
5- 1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir çeşitleri ( Taze kaşar peyniri, Trakya ya da Kars kaşarı, tulum peyniri )
6- dil ya da çeçil peyniri ya da mozerella peyniri
7- 1 çay kaşığı kekik
8- 1 tatlı kaşığı tuz
9- 1-2 kaşık domates salçası
10- 1/2 çay bardağı su
YAPILIŞI:
1-Salçayı yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, su ve kekikle iyice karıştırıp bazlama tabanımıza iyice yayalım,
3- Domates ve biberi kalan yağla pişirip peynirin üzerine koyalım,
Bundan sonrası ise keyfinize, elinizdeki malzemeye kalmış. Ne demişti Arda Türkmen ''mutfağınızın patronu sizsiniz'' Zeytin, chery domates, pastırma, sucuk nasıl istiyorsanız yerleştirdikten sonra 180 derece ısıttığımız fırında 10 dakika kadar yada peynirler eriyinceye kadar pişirelim. Ben bazen domates biber yerine soğanla kavrulmuş mantar da kullanıyorum. Peynirler kıvamını alınca çıkardığımız pizzamızı fesleğen yada roka yapraklarıyla süsleyebiliriz...
NOT: Bazlamanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Bknz. Evde Nefis Bazlama Yapalım
AFİYETLER OLSUN...!!!