Ana içeriğe atla

ÇEŞİT - ÇEŞİT KOLAY PİZZA


ÇEŞİT - ÇEŞİT KOLAY PİZZA

Hamuru mayalamayla, yoğurmayla uğraşmadan çok lezzetli pizzayı kendiniz de yapabilirsiniz. Neredeyse her markette veya pazarda satılan
bazlama ekmeği size güzel bir pizza tabanı oluşturacak. Ben ortadan enlemesine böldüğüm bazlamayı, aralarına pişirme kağıdı koyarak her an elimin altında bulunsun diye dondurucumda saklıyorum. Böylece ister haftasonu kahvaltıya  ister ani gelen misafire elimdeki malzemelerle kolayca leziz bir pizza hazırlayabiliyorum. Siz de kalitesinden emin olduğunuz gıdalarla üstelik çok pratik bir şekilde hazırladığınız bir pizza yapmak istemezmiydiniz...? O zaman ne duruyoruz hadi başlayalım...


MALZEMELER

1- Bazlama (ortadan ikiye bölünmüş. Dondurucudan çıkardıysanız çözülmesini bekleyin.)
2- 3/4 çay bardağı sızma zeytinyağı
3- 2-3 adet domates
4- 2 adet sivri biber
5- 1 su bardağı kadar rendelenmiş peynir çeşitleri ( Taze kaşar peyniri, Trakya ya da Kars kaşarı, tulum peyniri )
6- dil ya da çeçil peyniri ya da mozerella peyniri
7- 1 çay kaşığı kekik
8- 1 tatlı kaşığı tuz
9- 1-2 kaşık domates salçası
10- 1/2 çay bardağı su

YAPILIŞI:
1-Salçayı yarım çay bardağı kadar zeytinyağı, su ve kekikle iyice karıştırıp bazlama tabanımıza iyice yayalım,
 2- Üzerine kaşar çeşitlerimizi rendeleyelim.Eğer mozerella kulanmayacaksak bir kısmını üzeri için ayıralım,
3- Domates ve biberi kalan yağla pişirip peynirin üzerine koyalım,
4- Dil veya çeçil peynirimizi  küçük küçük kesip rende kaşarımızla karıştırıp üzerine yayalım.  Bunun  yerine dilimlediğimiz mozerella peynirini de kullanabiliriz.
Bundan sonrası ise keyfinize, elinizdeki malzemeye kalmış. Ne demişti Arda Türkmen ''mutfağınızın patronu sizsiniz'' Zeytin, chery domates, pastırma, sucuk nasıl istiyorsanız yerleştirdikten sonra 180 derece ısıttığımız fırında 10 dakika kadar yada peynirler eriyinceye kadar pişirelim. Ben bazen domates biber yerine soğanla kavrulmuş mantar da kullanıyorum. Peynirler kıvamını alınca çıkardığımız pizzamızı fesleğen yada roka yapraklarıyla süsleyebiliriz...
NOT: Bazlamanızı kendiniz de yapabilirsiniz. Bknz. Evde Nefis Bazlama Yapalım

AFİYETLER OLSUN...!!!


Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi