ÇEŞİT - ÇEŞİT MISIR EKMEĞİ
ÇEŞİT - ÇEŞİT MISIR EKMEĞİ
Şahsen ben gittiğim restoranları, yemekleriyle olduğu kadar ekmeğinin lezzeti ve kendilerinin pişirip pişirmediğiyle de değerlendiriyorum. Yine aynı şekilde balık restoranlarında iyi bir mısır ekmeği, olmazsa olmazım ki kötü bir ekmek diğer iyi olan herşeyi siliyor sanki...!
Karadeniz mutfağının baş tacı olan mısır ekmeği, adeta vitamin ve mineral deposu. Yüksek miktardaki lif yapısı nedeniyle bağırsak dostu da aynı zamanda. Diğer ekleyeceğimiz protein ve yeşillikleri daha saymadık bile...
Uzmanlar 65 mg.lık sade mısır ekmeğinde 175 kkal. olduğunu söylüyor.
O halde ne duruyoruz. Malzeme değişikliğiyle birkaç şekilde yaptığım tarifimi sizinle paylaşayım...
MALZEMELER
1- 2 su bardağı mısır unu
2- 1 su bardağı un
3- 1 su bardağı süt
4- 3/4 su bardağı zeytinyağı
5- 3 yumurta
6- 1 tatlı kaşığı şeker
7- 2 tatlı kaşığı tuz
8- 1 paket kabartma tozu
İçerisine;
1- bazen 5-6 adet yeşil soğan, dereotu ve peynir,
2- bazen de 2 adet pırasa, peynir
3- mevsimiyse hamsi ve 5-6 adet yeşil soğan (Balıkçı Kahraman'da tavada krep tarzında yapıyorlar ki zaman zaman ben de yapaıyorum.)
koyarak yaptığım ve üstteki sade tarifle beraber 4 çeşit mısır ekmeği pek bir rağbet görüyor.. Peynir miktarı 100-150 mg. kadar yeterli olmakla birlikte keyfinize kalmış. Keza hamsi de öyle... Ne de olsa Arda Türkmen'in deyimiyle ''mutfağınızın patronu sizsiniz''. Her zaman söylediğim gibi yumurta, süt organik, zeytinyağım sızma. Hadi o zaman, malzemelerimizi iyice karıştırıp seçtiğimiz yeşilliklerimizi de ekleyerek, yağladığımız cam fırın kabına yayalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYETLER OLSUN...!!!
Şahsen ben gittiğim restoranları, yemekleriyle olduğu kadar ekmeğinin lezzeti ve kendilerinin pişirip pişirmediğiyle de değerlendiriyorum. Yine aynı şekilde balık restoranlarında iyi bir mısır ekmeği, olmazsa olmazım ki kötü bir ekmek diğer iyi olan herşeyi siliyor sanki...!
Karadeniz mutfağının baş tacı olan mısır ekmeği, adeta vitamin ve mineral deposu. Yüksek miktardaki lif yapısı nedeniyle bağırsak dostu da aynı zamanda. Diğer ekleyeceğimiz protein ve yeşillikleri daha saymadık bile...
Uzmanlar 65 mg.lık sade mısır ekmeğinde 175 kkal. olduğunu söylüyor.
O halde ne duruyoruz. Malzeme değişikliğiyle birkaç şekilde yaptığım tarifimi sizinle paylaşayım...
MALZEMELER
1- 2 su bardağı mısır unu
2- 1 su bardağı un
3- 1 su bardağı süt
4- 3/4 su bardağı zeytinyağı
5- 3 yumurta
6- 1 tatlı kaşığı şeker
7- 2 tatlı kaşığı tuz
8- 1 paket kabartma tozu
1- bazen 5-6 adet yeşil soğan, dereotu ve peynir,
2- bazen de 2 adet pırasa, peynir
3- mevsimiyse hamsi ve 5-6 adet yeşil soğan (Balıkçı Kahraman'da tavada krep tarzında yapıyorlar ki zaman zaman ben de yapaıyorum.)
koyarak yaptığım ve üstteki sade tarifle beraber 4 çeşit mısır ekmeği pek bir rağbet görüyor.. Peynir miktarı 100-150 mg. kadar yeterli olmakla birlikte keyfinize kalmış. Keza hamsi de öyle... Ne de olsa Arda Türkmen'in deyimiyle ''mutfağınızın patronu sizsiniz''. Her zaman söylediğim gibi yumurta, süt organik, zeytinyağım sızma. Hadi o zaman, malzemelerimizi iyice karıştırıp seçtiğimiz yeşilliklerimizi de ekleyerek, yağladığımız cam fırın kabına yayalım. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üzeri iyice kızarıncaya kadar pişirelim.
AFİYETLER OLSUN...!!!