ANNECİĞİMİN KIYMALI TAZE FASÜLYESİ
ANNECİĞİMİN KIYMALI TAZE FASÜLYESİ
Coronalı izolasyon günleri, birçoğumuza kilo aldırdı. Biraz tencere yemeklerine ağırlık verip sağlıklı anne yemeklerine devam edelim. Ben şahsen hep aynı şeyleri pişirmekten, yemektense değişik tarzlar denemeyi severim. Pek tabiki çocukluğumdan bu yana yediğim tarif, benim icin bir değişiklik değil, ama lezzetiyle sizler için iyi bir alternatif olabilir.
MALZEMELER
1- 1 kilo taze fasülye (Ayşe kadın yada çalı fasülyesi)
2- 3 orta boy domates
4- 4 yemek kaşığı kıyma
5- 1 diş sarımsak
6- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
7-1/2 çay bardağı pirinç
8- 1 orta boy soğan
9- 3 su bardağı kaynar su
10- tuz
YAPILIŞI
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhb11LTLBFy0NpRLxLGFZL9WsyvhS57oF0N4F4G5lFt5iFqOHETBc2YAjqHZsMYkVl1zoLx1VecC_NCAtDaengaVslWjDJxejl9x6wEdItT7rybo-G3XEf-FOBU8_RgVLNOOAT8aLtl1xY/s200/IMG_1340.HEIC)
Fasülyelerin başlarını alıp bıçakla uzunlamasına ortadan ikiye, sonra
enlemesine iki yada üçe bölelim. Yıkayıp süzgeçe alalım. Tercihen döküm tencereye, soğanı ince ince kıyalım. Domateslerin kabuğunu soyup onu da soğanların üzerine doğrayalım. Sarımsak, kıyma ve yağı da ekleyerek kapağını kapatarak ocağın üzerine alalım. Soğan ve domates kendini salınca, fasülyeleri koyarak karıştıralım ve kapağını kapatalım. Fasülyeler yumuşadığında yıkadığımız pirinci, suyunu ve tuzunu da ilave edelim. Kapağını kapatarak orta hararetteki ocağımızda pirinçler uzayana kadar pişirelim. Sıcak sıcak, taze, nefis fasülyemiz eminim sizlerinde sağlıklı sofralarınızda baş tacı olacaktır...
AFİYETLER OLSUN...!!!
Coronalı izolasyon günleri, birçoğumuza kilo aldırdı. Biraz tencere yemeklerine ağırlık verip sağlıklı anne yemeklerine devam edelim. Ben şahsen hep aynı şeyleri pişirmekten, yemektense değişik tarzlar denemeyi severim. Pek tabiki çocukluğumdan bu yana yediğim tarif, benim icin bir değişiklik değil, ama lezzetiyle sizler için iyi bir alternatif olabilir.
1- 1 kilo taze fasülye (Ayşe kadın yada çalı fasülyesi)
2- 3 orta boy domates
4- 4 yemek kaşığı kıyma
5- 1 diş sarımsak
6- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
7-1/2 çay bardağı pirinç
8- 1 orta boy soğan
9- 3 su bardağı kaynar su
10- tuz
YAPILIŞI
enlemesine iki yada üçe bölelim. Yıkayıp süzgeçe alalım. Tercihen döküm tencereye, soğanı ince ince kıyalım. Domateslerin kabuğunu soyup onu da soğanların üzerine doğrayalım. Sarımsak, kıyma ve yağı da ekleyerek kapağını kapatarak ocağın üzerine alalım. Soğan ve domates kendini salınca, fasülyeleri koyarak karıştıralım ve kapağını kapatalım. Fasülyeler yumuşadığında yıkadığımız pirinci, suyunu ve tuzunu da ilave edelim. Kapağını kapatarak orta hararetteki ocağımızda pirinçler uzayana kadar pişirelim. Sıcak sıcak, taze, nefis fasülyemiz eminim sizlerinde sağlıklı sofralarınızda baş tacı olacaktır...
AFİYETLER OLSUN...!!!