Ana içeriğe atla

MEYVELİ PASTA

MEYVELİ PASTA
Zaten her yerden hazır pasta yemem, ama hazır corona tehditi sürerken doğumgünü pastasını da kendim yapayım dedim. Neli yapmak zevkinize, damak tadınıza kalan birşey olduğu gibi çileğin bol ve lezzetli olduğu bu günlerde biraz da şeftaliyi işin içine katarak hafif bir pasta yapayım istedim.
Eminim hafifliği ve bir o kadar da lezzetiyle sizlerin de beğenisini kazanacak...
 MALZEMELER
1- 4 yumurta
2- 1 su bardağı şeker
3- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
4- 4 yemek kaşığı süt
5-  4 yemek kaşığı kakao
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu
8- 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1- 3 bardak süt
2- 2 paket dolgu kreması ( veya 1 paket pastacı kreması+1 paket krem şanti)
3- 2 paket Nestle bitter çikolata

 YAPILIŞI
Kekimizi kolayca çevirebileceğimiz bir tart kalıbı çok işimize yarayacak. Öncelikle pastamızın keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. 2 kaşık yağ ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kalan bir kaşık yağ ile tart kalıbını yağlayalım.  Karışımı kaba alıp önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyalım. Bu arada 2 bardak sütümüzle kremamızı hazırlayarak
buzdolabına kaldıralım.Yaklaşık 40- 45 dakika içinde kekimiz hazır olacaktır. Siz yine de bir kürdanla kontrol edin. Kekimiz biraz ılınınca kürdanla üzerine delikler açarak 1 bardak oda sıcaklığında sütü, her yerini ıslatacak şekilde üzerine dökelim. Benmari üsulü erittiğimiz çikolatalara, kıvamı için 1 yemek kaşığı süt ya da 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyebiliriz. İyice soğuyan keki, servis yapacağımız tabağa ters çevirelim. Çikolatayı kekin özellikle kenar kısmına çevirerek dökelim. Orta kısmına buzdolabında soğuyan kremayı düzgünce yerleştirelim. İsterseniz krema torbasıyla değişik şekiller de verebilirsiniz. Daha üzerine ben çilek ve şeftalileri yerleştirdim. Antep fıstığı da süslemede size iyi bir eşlikçi olacaktır. Aslında pastayı bir gün önceden hazırlayıp kremanın kendisine gelmesini sağlarsanız, ertesi gün meyveleri taze taze üzerine yerleştirmek daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Sonuç mu? Pek tabiki  kocaman, mükemmel lezzette bir pastanız oldu. Artık kutlamalarınızın baş kahramanı ilan edebilirsiniz...:))

AFİYETLER OLSUN...!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi