MEYVELİ PASTA
MEYVELİ PASTA
Zaten her yerden hazır pasta yemem, ama hazır corona tehditi sürerken doğumgünü pastasını da kendim yapayım dedim. Neli yapmak zevkinize, damak tadınıza kalan birşey olduğu gibi çileğin bol ve lezzetli olduğu bu günlerde biraz da şeftaliyi işin içine katarak hafif bir pasta yapayım istedim.
Eminim hafifliği ve bir o kadar da lezzetiyle sizlerin de beğenisini kazanacak...
MALZEMELER
1- 4 yumurta
2- 1 su bardağı şeker
3- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
4- 4 yemek kaşığı süt
5- 4 yemek kaşığı kakao
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu
8- 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1- 3 bardak süt
2- 2 paket dolgu kreması ( veya 1 paket pastacı kreması+1 paket krem şanti)
3- 2 paket Nestle bitter çikolata
YAPILIŞI
Kekimizi kolayca çevirebileceğimiz bir tart kalıbı çok işimize yarayacak. Öncelikle pastamızın keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. 2 kaşık yağ ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kalan bir kaşık yağ ile tart kalıbını yağlayalım. Karışımı kaba alıp önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyalım. Bu arada 2 bardak sütümüzle kremamızı hazırlayarak
buzdolabına kaldıralım.Yaklaşık 40- 45 dakika içinde kekimiz hazır olacaktır. Siz yine de bir kürdanla kontrol edin. Kekimiz biraz ılınınca kürdanla üzerine delikler açarak 1 bardak oda sıcaklığında sütü, her yerini ıslatacak şekilde üzerine dökelim. Benmari üsulü erittiğimiz çikolatalara, kıvamı için 1 yemek kaşığı süt ya da 1 tatlı kaşığı tereyağ ekleyebiliriz. İyice soğuyan keki, servis yapacağımız tabağa ters çevirelim. Çikolatayı kekin özellikle kenar kısmına çevirerek dökelim. Orta kısmına buzdolabında soğuyan kremayı düzgünce yerleştirelim. İsterseniz krema torbasıyla değişik şekiller de verebilirsiniz. Daha üzerine ben çilek ve şeftalileri yerleştirdim. Antep fıstığı da süslemede size iyi bir eşlikçi olacaktır. Aslında pastayı bir gün önceden hazırlayıp kremanın kendisine gelmesini sağlarsanız, ertesi gün meyveleri taze taze üzerine yerleştirmek daha iyi sonuç almanızı sağlayacaktır. Sonuç mu? Pek tabiki kocaman, mükemmel lezzette bir pastanız oldu. Artık kutlamalarınızın baş kahramanı ilan edebilirsiniz...:))
AFİYETLER OLSUN...!!!
Zaten her yerden hazır pasta yemem, ama hazır corona tehditi sürerken doğumgünü pastasını da kendim yapayım dedim. Neli yapmak zevkinize, damak tadınıza kalan birşey olduğu gibi çileğin bol ve lezzetli olduğu bu günlerde biraz da şeftaliyi işin içine katarak hafif bir pasta yapayım istedim.
Eminim hafifliği ve bir o kadar da lezzetiyle sizlerin de beğenisini kazanacak...
1- 4 yumurta
2- 1 su bardağı şeker
3- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
4- 4 yemek kaşığı süt
5- 4 yemek kaşığı kakao
6- 1 paket vanilya
7- 1 paket kabartma tozu
8- 1,5 su bardağı un
ÜZERİ İÇİN
1- 3 bardak süt
2- 2 paket dolgu kreması ( veya 1 paket pastacı kreması+1 paket krem şanti)
3- 2 paket Nestle bitter çikolata
YAPILIŞI
Kekimizi kolayca çevirebileceğimiz bir tart kalıbı çok işimize yarayacak. Öncelikle pastamızın keki için yumurta ve şekeri çırpalım. Yumurtaların oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim. 2 kaşık yağ ve diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım. Kalan bir kaşık yağ ile tart kalıbını yağlayalım. Karışımı kaba alıp önceden 180 derece ısıttığımız fırına koyalım. Bu arada 2 bardak sütümüzle kremamızı hazırlayarak
AFİYETLER OLSUN...!!!