KARADENİZ USULÜ KABAK KAYGANA
MALZEMELER
1-5-6 orta boy kabak
2- 1/2 çay bardağı fırınlanmış mısırunu
3- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
4- 2 yemek kaşığı tereyağ
5- karabiber
6- 2 yumurta
7- tuz
kabakları, 2 tatlı kaşığı kadar tuzla hafifçe ovup yarım saat kadar dinlenmeye bırakalım. Yumuşayan kabakları suyla yıkayarak süzelim ve avucumuzla sıkıp ayrı bir kaba alalım. Tuzunu kontrol ederek gerekiyorsa ilave edelim. Mısırunu, yumurta ve karabiberi de ekleyerek karıştıralım. Tavaya zeytinyağı- tereyağı koyarak kızdıralım ve kabakları aktarıp düzeltelim.Üzerine çırptığımız bir yumurtayı yayalım. Çevirerek heryerini kısığa yakın orta hararette pişirelim. Tavanın kapağı ya da bir tabak yardımıyla ters çevirelim ve yağlarımızı aynı şekilde erittikten sonra kabakların alt tarafını kızartmak üzere kaydıralım. Yine aynı şekilde ocak üzerinde çevirerek her yerini kızartalım. Bu tarz pişirmelerde tavayı hafif salladığınızda kayıyorsa adı üzerinde kayganamız pişmiş demektir. Vee bir önemli uyarı da sıcakken yemek daha makbul kabul edilir...:))
AFİYETLER OLSUN...!!!