MERAL TEYZECİĞİMİN SÜTLÜ TATLISI




 MERAL TEYZECİĞİMİN SÜTLÜ TATLISI

Canınız şöyle değişik, hafif, güzel bir tatlı mı istedi. İşte size sevgili Meral teyzeciğimden öğrendiğim, nefis sütlü meyveli tatlımızın tarifi. Sütlü tatlı severlerdenseniz, eminim vazgeçemediğiniz gözde tariflerden biri olacak...!

Meral teyze de bu tarifin elmalı versiyonunu yemiştim ve hemen notlarımı almıştım. Kışın elmayla, yaz aylarında da şeftaliyle yapıyordum. Biliyorsunuz şeftaliyi çok seviyorum ve artık dondurup kış aylarında da  kullanıyorum. Ben bu sefer dondurulmuş şeftalilerle yaptım.

MALZEMELER

1- 4 adet şeftali

2- 1 su bardağı şeker + 1 fincan şeker

3- 1 litre süt

4- 2 yemek kaşığı pudra şekeri

5- 3 yumurta

6- 4 yemek kaşığı un

7- 2-3 damla limon

8- 1 paket vanilya

YAPILIŞI

Öncelikle şeftalilerin kabuklarını soyarak dilimleyelim ve bir fincan şekerle pişirelim. 2-3 damla limon da damlatarak kıvam almasını sağlayalım. Pişirdiğimiz şeftalimizi ocaktan alarak fırına dayanıklı tart kabımıza dökelim. 

Yumurta sarılarını süt, un ve şekerle çırparak ocağa alalım ve sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyelim. Kıvamını alınca vanilyayı da ilave edelim. Pişen muhallebimizi şeftalilerin üzerine dökelim. Bu arada ayırdığımız yumurta beyazlarını pudra şekeri ile iyice çırpalım ve onu da muhallebinin üzerine döktükten sonra 180 derece ısıttığımız fırında üzeri hafif kızarıncaya kadar pişirelim. Oda sıcaklığında  beklettiğimiz tatlımızı buzdolabına kaldırarak iyice soğumasını sağlayalım. Tatlınızı geceden yaparsanız ertesi gün dilimleyip üzerlerini keyfinizce süsleyerek misafirlerinize ikram edebilirsiniz. 

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar