Ana içeriğe atla

NEFİS PRATİK''SUFLE''

 NEFİS PRATİK''SUFLE'' 


Sufle genel olarak sıcak ve akışkan içiyle sevilip yendiği için misafirler için pek düşünülmez. Ben de suflesini beğendiğim yerlede kahve yanında yemeği sevdiğim için evde pek yapmıyordum. Ama, dünyayı saran Corona belasının ikinci atağı yaptığı bugünlerde bari suflemi de kendim yapayım, kahve keyfimi şenlendireyim dedim. Ev ahalisininde pek beğenmesi üzerine sizlerle paylaşayım dedim.

MALZEMELER

1- 1 çay bardağı süt

2- 1 çay bardağı şeker

3- 1 çay bardağı zeytinyağı

4- 1 yumurta

5- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao


6- 1 paket vanilya

7- !/2 paket kabartma tozu

8- 2 çay bardağı un

9- bitter ya da sütlü Nestle çikolata

10- 2-3 yemek kaşığı pudra şekeri

11-servis için isteğe bağlı dondurma, krema

YAPILIŞI


Öncelikle yumurta, şeker ve vanilyayı mikserle köpük köpük oluncaya kadar çırpalım. Süt, yağ ve kakaoyu ekleyerek çırpmaya devam edelim. En son un ve kabartma tozunu da koyalım ve mikserle karıştıralım. B karışımımızı iki şekilde pişirebiliriz. Ben size gösterebilmek için hem fırında hen de tencerede pişirdim. İkisi de çok kolay ve güzel oluyor. 

Tencerede pişirmek için porselen  fincanların içini sıvıyağınızdan ayırdığınız yağla iyice yağlayın, kolay çıkarabilmek için biraz un da serpiştirin. Fincanları yarısına kadar karışımla doldurun. Ortalarına 1-2 çikolata dilimi koyarak tencereye yerleştirin.Kaynamış suyu tencereye, fincanların yarısına gelecek kadar doldurun. Ocağı su kaynamaya başlayıncaya kadar yüksek hararette açın ve kapağı da kapatmayın. Yaklaşık 3-4 dakika  bu şekilde pişirin. Daha sonra kapağını kapatarak orta hararette 7-8 dakika daha pişirmeye devam edin. Toplam 10 dakika civarında sufleniz puf puf kabarıp hazır olacaktır. Altını kapatarak fincanları sudan çıkarıp üzerlerine pudra şekeri serpelim. Keyfimize göre dondurma krema koyarak kahve ya da çay eşliğinde tadını çıkarabiliriz.


Fırında pişirmek için ısıya dayanıklı fırın kaplarını aynı şekilde hazırlayarak önceden 220 derece ısıtarak alt-üst konumda 10 dakika kadar pişirip çıkaralım. Üzerine aynı şekilde pudra şekeri serperek anı kiminle paylaşmak istiyorsanız tadını çıkarın...

NOT; Bu tarifi; kek karışımına kakao kullanmadan, haşladığınız kestaneleri ortasına beyaz çikolata ile koyarak da yapabilirsiniz. Çikolata sevmeyenler için güzel bir alternatif olacaktır.

AFİYETLER OLSUN...!!!







Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi