PATATESLİ KOLAY LAVAŞ BÖREĞİ
PATATESLİ KOLAY LAVAŞ BÖREĞİ
Canınız börek mi istedi, misafiriniz baskın mı yaptı, hemen kolaylıkla yapabileceğiniz, yiyenlerin bir tane daha istediği, nefis bir patatesli börek tarifi. Daha önce de bahsetmiştim, benim buzdolabımda her daim lavaş bulunur. İsterseniz marketlerde satılan hazır lavaştan, isterseniz evde kendi yaptığınız lavaştan kullanabilirsiniz. (Bknz. Evde Lavaş Yapalım)MALZEMELER
1- 10 adet lavaş
2- 7-8 adet patates
3- dil peyniri veya kaşar peyniri
4- istenirse pastırma
5- 1-2 adet kuru soğan
6- 1 çağ bardağı zeytinyağı
7- 1 yemek kaşığı tereyağ
8- tuz
9- karabiber, pulbiber
10- 1 yumurta
11- 2 kaşık yoğurt veya süt
YAPILIŞI
Öncelikle çabuk haşlamak için patateslerin kabuklarını soyalım ve bir tencere içinde üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayalım.Tuzunu unutmayalım. Süzdüğümüz patatesleri ezelim. Soğanları ince ince kıyalım ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirelim, tereyağını da ekleyelim. Üzerine patatesleri koyarak karıştıralım. Tuz, karabiber ve pul biberi de koyarak güzelce özdeşleştirip altını kapatalım.
Patatesimiz soğurken biz sosumuzu hazırlayalım
Kalan yarım çay bardağı yağa, yoğurt ya da süt koyarak iyice çırpalım. Derin bir kaba oda ısısında su koyarak lavaşı ıslatalım. Kağıt havluyla fazla suyunu alarak tezgahımıza serelim. Üzerine fırçayla yağlı sosumuzdan sürelim. Patates ve peyniri bolca üzerine yerleştirip koymak istiyorsanız pastırmayı da ekleyelim. Kenarlarını üzerine kıvırarak rulo halinde saralım.
Kalan lavaşları da istediğimiz sayıda aynı şekilde sardıktan sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Sosun üzerine yumurta sarısını ekleyerek iyice karıştıralım. Fırçamızla böreklerin üzerine bolca sürelim. Tercihe bağlı olarak üzerine çörek otu serpebilirsiniz. 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirdiğiniz börekleri, servis tabağına alıp sunumunuzu yapabilirsiniz...
AFİYETLER OLSUN...!!!