Ana içeriğe atla

PATATESLİ KOLAY LAVAŞ BÖREĞİ

PATATESLİ  KOLAY LAVAŞ BÖREĞİ

Canınız börek mi istedi, misafiriniz baskın mı yaptı, hemen kolaylıkla yapabileceğiniz, yiyenlerin bir tane daha istediği, nefis bir patatesli börek tarifi. Daha önce de bahsetmiştim, benim buzdolabımda her daim lavaş bulunur. İsterseniz marketlerde satılan hazır lavaştan, isterseniz evde kendi yaptığınız lavaştan kullanabilirsiniz. (Bknz. Evde Lavaş Yapalım)

MALZEMELER

1- 10 adet lavaş

2- 7-8 adet patates

3- dil peyniri veya kaşar peyniri

4- istenirse pastırma

5- 1-2 adet kuru soğan

6- 1 çağ bardağı zeytinyağı

7- 1 yemek kaşığı tereyağ

8- tuz

9- karabiber, pulbiber

10- 1 yumurta

11- 2 kaşık yoğurt veya süt

YAPILIŞI

Öncelikle çabuk haşlamak için patateslerin kabuklarını soyalım ve bir  tencere içinde üzerine çıkacak kadar su koyarak haşlayalım. 
Tuzunu unutmayalım. Süzdüğümüz patatesleri ezelim. Soğanları ince ince kıyalım ve yarım çay bardağı zeytinyağında hafif pembeleştirelim, tereyağını da ekleyelim. Üzerine patatesleri koyarak karıştıralım. Tuz, karabiber ve pul biberi de koyarak güzelce özdeşleştirip altını kapatalım.

Patatesimiz soğurken biz sosumuzu hazırlayalım
Kalan yarım çay bardağı yağa, yoğurt ya da süt koyarak iyice çırpalım. Derin bir kaba oda ısısında su koyarak lavaşı ıslatalım. Kağıt havluyla fazla suyunu alarak tezgahımıza serelim. Üzerine fırçayla yağlı sosumuzdan sürelim. Patates ve peyniri bolca üzerine yerleştirip koymak istiyorsanız pastırmayı
da ekleyelim. Kenarlarını üzerine kıvırarak rulo halinde saralım.

 Kalan lavaşları da istediğimiz sayıda aynı şekilde sardıktan sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirelim. Sosun üzerine yumurta sarısını ekleyerek iyice karıştıralım. Fırçamızla böreklerin üzerine bolca sürelim. Tercihe bağlı olarak üzerine çörek otu serpebilirsiniz. 200 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirdiğiniz börekleri, servis tabağına alıp sunumunuzu yapabilirsiniz...

AFİYETLER OLSUN...!!!



Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi