TAVADA KURU YUFKA BÖREĞİ
Girişten de belli olduğu üzere, bugün tavada kuru yufka böreği yapacağız. Yapışmaz teflon tavamız ve çevirmek için kapak kolaylık sağlıyor, ama düz bir tabakla da çevirme işlemini yapabilirsiniz
MALZEMELER
1- 5 adet kuru yufka
2- 250 gr. kıyma
3- 1 adet orta boy kuru soğan
4- tuz
5- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
6- 1 yemek kaşığı kadar tereyağ
YAPILIŞIBenim tavama 5 adet yufka yetiyor, daha büyük bir tavanız varsa 6-7 adet de kullanabilirsiniz. Derin geniş bir kaba oda sıcaklığında su koyalım. Yağımızın yarısını tavaya koyarak kızdıralım. Yufkaları suda ıslatarak tavaya yerleştirelim. Eğer tavaya büyük geliyorsa kırarak ıslatabilirsiniz. 3 adeti yerleştirdikten sonra soğanla kavurduğumuz kıymamızı ortasına serelim. Kalan yufkaları da ıslatarak aynı şekilde üzerine yerleştirelim. Orta hararetteki ocakta çevirerek her yerini pişirelim. Kapak yardımıyla böreğimizin arkasını çevirelim ve yine ocak üzerinde her tarafını pişirerek nar gibi kızartalım. Her iki tarafını da pişirdiğimiz böreğimizi yine kapakla çevirerek servis yapacağımız tabağa alalım. Dilimleme ve hangi sofrada nasıl sunacağınız size ait...!
AFİYETLER OLSUN...!!!