Ev Sıcaklığında: Sahrap Pera

Ev Sıcaklığında Sahrap Pera

Sahrap Soysal'ı en çok da ekranlarda Anadolu yemeklerini heyecanla, güle oynaya, içine sevgi katarak yapılan yemeklerin lezzetli olduğunu anlattığı yemek programlarıyla tanıdık. Bir çoğumuz kitaplarını aldı, kimimiz de gazetelerde verdiği tarifleri kesip biriktirdi. Babasının mesleği dolayısıyla Anadolu’yu gezip kültürüyle yoğrulan Sahrap, bu toprağın lezzetlerini kitaplarına, yemek programlarına taşısa da en nihayetinde Pera/Asmalı mescit’te bu  bilgi, birikim ve emeğini bizlerle de paylaşıyor.




Zevkli dekorasyona eşlik eden keten masa örtüleriyle şık bir mekan olan Sahrap Pera da, menü tamamen kendi tariflerinden oluşturulmuş. Sanki Sahrap Soysal'ın evine misafirliğe gitmişsiniz gibi sizi öperek karşılıyor, masanızda oturup, sohbet ediyor. Menüyle de sınırlı kalmıyorsunuz, Sahrap hanım kendi elleriyle yaptığı nefis sironu masaları dolaşarak ikram edebiliyor (kendimi annemin sironunu yiyormuş gibi hissedip, kendimden geçiyorum), ikramlar bununla da bitmiyor, çayın yanına müthiş bir kurabiye eşlik edebiliyor, Sahrap yorumuyla yöresel muhteşem tatlar, köpoğlu mancası, ekşi elmalı semizotu salatası, karidesli humus, bardakaltı lahmacun, ege otlu mücver masamızın favorileriydi. Finalde kakaolu, haşhaşlı şekerpare ve burmalı ev baklavası da muhteşemdi!



Sahrap Soysal'ın hakkaniyetli fiyat politikası ve her konuğuyla tek tek ilgilenen yakın samimiyetiyle, muhteşem Anadolu lezetlerini güzel bir ortamda  deneyimlemek  eminim sizi de mutlu edecektir.





Popüler Yayınlar