Ana içeriğe atla

Sıdıka Mezeleri: Mutluluğun Resmi

Akaretlerin değişen çehresiyle beraber açılan işyerlerinde çalışan beyaz yakalıların, kaliteli öğle yemeği arayışları yıllardır sürmekte... Bu arayışa haftanın yalnızca bir günü de olsa hakkıyla cevap veren bir yer var: SIDIKA

Her cuma lezzetli mi lezzetli balık çorbası, asma yaprağında levrek, salata ve meyveyi afiyetle bir içecek ile birlikte uygun fiyatlara Sıdıka'da yiyebilirsiniz. Yok ben alkolsüz balık hayal bile edemiyorum derseniz, o da sorun değil ama artık durumu patronunuza izah edersiniz :) malum İspanya'da yaşamıyoruz.

Hazır gitmişken vaktiniz de bolsa öğlen fix menüyle sınırlı kalmayın.  Sıdıka aslında bir meze restoranı. Klasik bugün ne yesem de geçiştirsem diye düşünülen öğle vakti sıkıcı yemeklerini telde karides, ahtapot ızgara, adlarını  nedense bir türlü aklımda tutamadığım ege otları tabağı, nefis lakerda, girit ezme, daha birçok meze ve de finalde mutluluğun resmi, abidin tatlısıyla ziyafete dönüştürebilirsiniz. En güzeli ise Sıdıka’yı bir akşam ziyaret edip, arkadaşlarınızla keyifli sohbetlerinize eşlik etsin diye diğer mezeleri de keşfetmek!

Sıdıka Meze Restoranı; cunda lezzetlerini, sağıklı ege mutfağını, yerinden bulup getirdiği malzemelerle fazla oynama yapmadan ama modern yorumla ve fonda çalan caz müziğiyle sizlere sunuyor. Tadını çıkarın...!
Cuma öğle menüsü için tıklayın


NOT; Evlenip Almanya'ya yerlesen Sıdıka, uzaktan idare sistemine daha fazla dayanamayıp devam etmeme kararı aldı. Ama ekip aynı mönüyle, aynı yerde ''Kadife Meze'' ismiyle yollarına devam ediyor...

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi