ANNECİĞİMİN EŞSİZ SÜTLACI

ANNECİĞİMİN EŞSİZ SÜTLACI

Canım annemin yaptığı sütlaç aile içinde pek bir beğenilir. Hatta sütlaçın piştiği tencere dibini bile kimseye kaptırmamak için sabırsızlıkla beklediğimi bilirim. Birçok yerde yapılanın aksine anneciğim; süt, pirinç ve şeker karışımına asla nişasta koymaz ve bu üç malzemeyi iyice özdeşleştirir. Ortaya çıkan sütlacın tadına, Vedat Milor'un pek bir beğendiği meşhur Hamsiköy sütlacı bile bence yaklaşamaz. Bu lezzette, kaymağı alınmamış doğal otlayan inek sütünün rolü de yadsınamaz tabiki...!
Ben de annem usulü yaptığım sütlacı sizinle paylaşayım dedim. Doğal süt bulmak zor ama marketten aldığım organik sütle yaptığım sütlaç da hiç fena olmuyor doğrusu...


MALZEMELER
1- 1 Lt  süt
2- 1 su bardağı pirinç
3- 1,5 su bardağı şeker
4- 3 bardak su
5- istenirse ½ paket vanilya
6- bir çimdik tuz
7- süslemek için isteğe bağlı fındık, çilek, antep fıstığı, tarçın

YAPILIŞI

 İyice yıkadığımız pirinci, 3 bardak su ile iyice haşladıktan sonra sütümüzü ekleyip kaynatalım. Daha sonra şekeri ve tuzu da ekleyelim. Tadına bakarak damak zevkinize göre şekerini ayarlayabilirsiniz. Dibinin tutmaması için kıvam alıncaya kadar sürekli karıştıralım. (Anneciğim ve bendeniz de koymam ama istiyorsanız vanilyayı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.) Ocağı kapatıp sütlacınız sıcakken kepçe yardımıyla kaselere dolduralım. Fırınlamak istiyorsanız, su doldurduğunuz bir tepsi içine, kaseleri yerleştirip yumurta akını pudra şekeri ile çırparak üzerlerine yayalım. 200 derecede üzeri kızarıncaya kadar tutalım. Soğuduktan sonra üzerini süsleyip buzdolabına kaldıralım.


AFİYET OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar