TOPİK
Geçenlerde masterchef programına da konu olan topik yapımına ben de bir el atayım ki orada burada iyi topik nerde yapılır diye aramayayım dedim. Çünkü bazı yerlerde neredeyse tatlı kıvamında yapıyorlar ki diğer baharatların tadını alamıyorsunuz. Bu arada en iyilerini Kurtuluş, Feriköy, Pangaltı hattının mezecileri ''Tadal'', ''Tuşba'',''Tuana'' meze evlerinde bulabilirsiniz.
MALZEMELER
1- 2 su bardağı nohut
2- 2 orta boy haşlanmış patates
3- 1-2 yemek kaşığı kadar tahin
4- 3 adet ortaboy soğan
5- 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
6- 1 yemek kaşığı kuş üzümü
7- 1 çay kaşığı karabiber
8- 1 çay kaşığı yenibahar
9-1 çay kaşığı şeker
10- 2 çay kaşığı tarçın
11- tuz
12- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
13- limon
YAPILIŞI
Geceden ılık su ve tuz ile ıslattığımız nohutları ertesi sabah düdüklü tencerede yarım saat kadar haşlayalım ve süzdüğümüz nohutların kabuklarını soyalım. Haşlanmış patateslerle beraber rondoda püre haline getirelim. Tuz, karabiber ve tahini de ekleyerek buzdolabında dinlendirelim. Bu arada soğanları ince ince piyazlık doğrayalım. Yağ ve şekeri ilave ederek ocağa alalım ve kapağını kapatarak terletelim.
Buzdolabında dinlendirdiğimiz dış harcımızdan ceviz büyüklüğünde parçayı kaşıkla alarak kare
şeklinde kestiğimiz stresç film üzerine koyalım ve avuçiçi büyüklüğünde açalım. Kenar kısımlarını birleştireceğimiz için daha ince açmaya özen gösterelim ki kalın olmasın. Orta kısmına, soğanlı iç harcımızdan bir yemek kaşığı kadar koyalım ve streç film yardımıyla uçlarını birleştirelim.
AFİYETLER OLSUN...!!!