ORMAN MEYVELİ TART





ORMAN MEYVELİ TART


Yok böyle bir tat... En koyu diyet programınızı bile bıraktıracak kadar güzel bu tartımı yaptığınızda büyük sükse yapacaksınız, benden söylemesi...!!!

MALZEMELER

1- Tart kalıbınızın büyüklüğüne göre 14-16 yaprak baklava yufkası

2- 125 gr. tereyağ

3- 1 su bardağı süt


4- 1 kutu krema

5- 200 gr. labne

6- 3 yumurta

7- 1/2 poşet vanilya

8- 1 su bardağı şeker

9- 1 limon kabuğu rendesi

10- 1 fiske tuz

11- Dondurulmuş vişne, karadut, frambuaz


YAPILIŞI

Öncelikle erittiğimiz  tereyağıyla kalıbımızı yağlayalım. Baklavalık yufkaları ikişer ikişer aralarına tereyağı sürerek plise gibi katlayalım ve kalıbımıza ortadan başlayarak daire şeklinde yerleştirelim. Üzerine yine eritilmiş tereyağını fırça yardımıyla sürüp 200 derecelik fırında çıtır çıtır oluncaya kadar pişirelim. Biz de bu arada üzerine dökeceğimiz kremayı hazırlayalım. Süt, şeker, yumurta, krema ve labneyi pürüzsüz oluncaya kadar mikserleyelim. Limon rendesi, tuz ve vanilyayı da ekleyerek fırından çıkardığımız yufkaların üzerine kepçeyle dökelim. Evimde o sırada bulunan vişne, frambuaz ve karadutu da aralara yerleştirerek tekrar fırına verdim. Sos


kremalaştığında yaklaşık 15-20 dakika sonra çıkarabiliriz. Siz yine de kendi fırınınızın süresine göre kontrol etmeyi unutmayın. Biz dayanamayıp üzerine pudra şekeri serperek sıcak sıcak, çıtır çıtır yedik. ama soğuduktan sonra üzerini streçleyerek buzdolabına kaldırın ki soğuk hali de ayrı bir güzel...!


AFİYETLER OLSUUUNNN...!!!


Popüler Yayınlar