ANNECİĞİMİN ISPANAKLI BÖREĞİ
ANNECİĞİMİN ISPANAKLI BÖREĞİ
Ispanaklı böreği çok severim ama nerede yersem
yiyeyim, hep anneciğimin muhteşem lezzetini arar ve karşılaştırma yaparım.
O’nun dokunuşunu hissettiğim, benzerlik bulduğum börekler benim için çok
kıymetlidir. Çocukluğunuzda okul dönüşü daha evinizin kapısından girerken
fırından çıkıp sizi sarmalayan o börek kokusu, içinizi sevinçle doldurur ve
evinizin sıcaklığını, güvenini size hissettirir. O yüzdendir ki bir börek
kokusu sizi alıp çocukluk günlerinize, annenizin şefkatli kollarına geri
götürebilir.
Küçük tüyolarıyla birlikte işteee...:))
''ANNEM''in ISPANAKLI BÖREĞİ
MALZEMELER
-
5 adet yufka
- 2 adet yumurta (organik)
- 2 adet yumurta (organik)
- baby ıspanak 500-600 gr. kadar
-
400-500 gr. kadar beyaz peynir (
böreklik denip satılan tatsız, tuzsuz peynirlerden koymayın. Orta sertlikte iyi
bir beyaz peynir kullanmanızı öneririm.)
-
1 büyük bardak süt (200 cc.
Organik)
-
½ bardak zeytinyağ (100-125 cc.)
-
1 tatlı kaşığı silme karabiber
(ben karabiberi çok yakıştırdığım için bol koyuyorum, siz keyfinize göre 1 çay
kaşığı koyabilirsiniz)
YAPILIŞI
-
Süt, yağ ve yumurtayı bir kapta
iyice çırpın.
-
Fırın tepsinizi yağlayın.
-
Ispanaklarınızın suyunu sıkıp bir
kaba alın ve içerisine; 1 yumurta, peynir ve karabiberi koyup karıştırın.
-
Ispanağın suyunun bir kısmını (1/2
çay bardağı) hazırladığınız süt, yağ ve yumurta sosunun içerisine ekleyin.
-
Yağladığınız tepsinize 3 adet
yufkayı aralarına sostan sürerek serin .
-
İsterseniz yufkayı ortadan ikiye
bölüp sos ve ıspanaklı harçla rulo yaparak da tepsiye dizebilirsiniz. Ben her
iki şekilde de yapıyorum.
-
Ispanak karışımını yayıp kalan iki
yufkayı da aynı şekilde sos sürerek serin.
-
Bıçakla dilimledikten sonra kalan
sosu üzerine döküp önceden 200 C derece ısıttığınız fırında, üzeri kızarıncaya
kadar pişirin.
-
AFİYETLER OLSUN....