Ana içeriğe atla

ANNECİĞİMİN ISPANAKLI BÖREĞİ

ANNECİĞİMİN ISPANAKLI BÖREĞİ

Ispanaklı böreği çok severim ama nerede yersem yiyeyim, hep anneciğimin muhteşem lezzetini arar ve karşılaştırma yaparım. O’nun dokunuşunu hissettiğim, benzerlik bulduğum börekler benim için çok kıymetlidir. Çocukluğunuzda okul dönüşü daha evinizin kapısından girerken fırından çıkıp sizi sarmalayan o börek kokusu, içinizi sevinçle doldurur ve evinizin sıcaklığını, güvenini size hissettirir. O yüzdendir ki bir börek kokusu sizi alıp çocukluk günlerinize, annenizin şefkatli kollarına geri götürebilir.
Bende bu duygularla canım annemin meşhur ‘’ıspanaklı böreğini’’ sizlerle paylaşıp mutluluğumu yaymak istedim.

Küçük tüyolarıyla birlikte işteee...:))

 ''ANNEM''in ISPANAKLI BÖREĞİ

MALZEMELER
-       5 adet yufka
-    2 adet yumurta (organik)
-     baby ıspanak 500-600 gr. kadar
-       400-500 gr. kadar beyaz peynir ( böreklik denip satılan tatsız, tuzsuz peynirlerden koymayın. Orta sertlikte iyi bir beyaz peynir  kullanmanızı öneririm.)
-       1 büyük bardak süt (200 cc. Organik)
-       ½ bardak zeytinyağ (100-125 cc.)
-       1 tatlı kaşığı silme karabiber (ben karabiberi çok yakıştırdığım için bol koyuyorum, siz keyfinize göre 1 çay kaşığı koyabilirsiniz)
-       1 tatlı kaşığı silme tuz

YAPILIŞI

İyice yıkadığınız ıspanağı doğrayıp tuzla iyice ovup bir kenara bırakın.
-       Süt, yağ ve yumurtayı bir kapta iyice çırpın.
-       Fırın tepsinizi yağlayın.
-       Ispanaklarınızın suyunu sıkıp bir kaba alın ve içerisine; 1 yumurta, peynir ve karabiberi koyup karıştırın.
-       Ispanağın suyunun bir kısmını (1/2 çay bardağı) hazırladığınız süt, yağ ve yumurta sosunun içerisine ekleyin.
-       Yağladığınız tepsinize 3 adet yufkayı aralarına sostan sürerek serin .
-       İsterseniz yufkayı ortadan ikiye bölüp sos ve ıspanaklı harçla rulo yaparak da tepsiye dizebilirsiniz. Ben her iki şekilde de yapıyorum.
-       Ispanak karışımını yayıp kalan iki yufkayı da aynı şekilde sos sürerek serin.
-       Bıçakla dilimledikten sonra kalan sosu üzerine döküp önceden 200 C derece ısıttığınız fırında, üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

-       AFİYETLER OLSUN....

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi