Ana içeriğe atla

EVDE NEFİS EKLER YAPALIM

EVDE NEFİS EKLER YAPALIM

Sokağa artık zorunlu haller dışında pek çıkmıyoruz ama bahar geldi, doğa iyice canlandı. Baharla beraber uyanan doğa, bu corana belasını dünya ve ülkemizden bir daha gelmemek üzere alsın götürsün dualarıyla beraber, hayat daha çok evlerde ve balkonlarda geçeceğe benziyor.  O halde bu zamanları keyifli kılmak için mutfakta keyifli yemekler yapmaya devam diyorum....
Düşündümki balkonlarda çiçekler içinde otururken güzel bir çay yada kahve eşliğinde nefis bir ekler pasta yemeye kim hayır diyebilir...
Hazır elimiz profiterol hamuru yapmaya alışmışken, aynı hamur ve pastacı kremasıyla neden ekler denemeyelim değilmi?
Peki ne oldu...? Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Sonuç şu ki ev ahalisi, artık pastaneden ekler pasta almamaya karar verdi...;((

MALZEMELER
1- 1 su bardağı un
2- 125 mg.tereyağ
3- 3 adet yumurta
4- 1 su bardağı su

KREMA
1- 1/2 lt. süt
2- 1 adet yumurta
3- 3-4 yemek kaşığı un ( veya 3 kaşık un, 1 kaşık nişasta)
4- 3/4 su bardağı şeker
5- 1 paket vanilya
Veya hazır aldığınız Dr. Oetker pastacı kreması kullanabilirsiniz.

ÜZERİNE
1- 2 paket Nestle bitter çikolata
2- 1 yemek kaşığı krema yada 2-3 yemek kaşığı süt
3- toz Antepfıstığı

YAPILIŞI
Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynatalım. Bir bardak unu ekleyip hızlıca karıştıralım. Kıvam alınca ocağı kapatıp hamuru soğumaya
bırakalım. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek yedirerek ekleyelim ve 15 dak. dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak dikdörtgen şeklinde sıkalım. Uç kısımlarını elimizle düzeltip 180 derece ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Yaklaşık 45 dak. da istediğimiz çıtırlığa ulaşıyor. (İsterseniz, boş bir zamanınızda pişirip iyice kurutarak ihtiyaciniz olduğunda kullanmak üzere saklayabilirsiniz.)
Bu arada kremayı hazırlayalım. Bütün malzemeyi iyice karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim. En son vanilyasını ekleyip iyice çırpalım ve soğumaya alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına bırakalım. İsterseniz hazır pastacı kreması da kullanabilirsiniz.
Pişip soğuyan çıtır hamurlarımızın içine krema torbası yada şırıngası yardımıyla kremamızı sıkalım.
Çikolataları kırıp benmari usulü ( eriteceğimiz kabı, su dolu başka bir tencere içerisine oturtarak ocağa koyma) eritelim. Süt yada krema koyarak koyarak kıvam alan sıcak çikolataya bir maşa yardımıyla tuttuğumuz eklerimizin üst yüzeyini batıralım. Bu şekilde çikolata kapladığımız eklerlerimizi soğumaya bırakalım. Daha sonra üzerine toz Antepfıstığı serperek servise hazırlayalım.

AFİYETLER OLSUN...!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi