EVDE NEFİS EKLER YAPALIM

EVDE NEFİS EKLER YAPALIM

Sokağa artık zorunlu haller dışında pek çıkmıyoruz ama bahar geldi, doğa iyice canlandı. Baharla beraber uyanan doğa, bu corana belasını dünya ve ülkemizden bir daha gelmemek üzere alsın götürsün dualarıyla beraber, hayat daha çok evlerde ve balkonlarda geçeceğe benziyor.  O halde bu zamanları keyifli kılmak için mutfakta keyifli yemekler yapmaya devam diyorum....
Düşündümki balkonlarda çiçekler içinde otururken güzel bir çay yada kahve eşliğinde nefis bir ekler pasta yemeye kim hayır diyebilir...
Hazır elimiz profiterol hamuru yapmaya alışmışken, aynı hamur ve pastacı kremasıyla neden ekler denemeyelim değilmi?
Peki ne oldu...? Dediğinizi duyar gibi oluyorum. Sonuç şu ki ev ahalisi, artık pastaneden ekler pasta almamaya karar verdi...;((

MALZEMELER
1- 1 su bardağı un
2- 125 mg.tereyağ
3- 3 adet yumurta
4- 1 su bardağı su

KREMA
1- 1/2 lt. süt
2- 1 adet yumurta
3- 3-4 yemek kaşığı un ( veya 3 kaşık un, 1 kaşık nişasta)
4- 3/4 su bardağı şeker
5- 1 paket vanilya
Veya hazır aldığınız Dr. Oetker pastacı kreması kullanabilirsiniz.

ÜZERİNE
1- 2 paket Nestle bitter çikolata
2- 1 yemek kaşığı krema yada 2-3 yemek kaşığı süt
3- toz Antepfıstığı

YAPILIŞI
Bir tencereye su ve tereyağını koyup kaynatalım. Bir bardak unu ekleyip hızlıca karıştıralım. Kıvam alınca ocağı kapatıp hamuru soğumaya
bırakalım. Soğuyan hamura yumurtaları tek tek yedirerek ekleyelim ve 15 dak. dinlendirelim. Daha sonra hamurumuzu sıkma torbasına alıp fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize aralıklı olarak dikdörtgen şeklinde sıkalım. Uç kısımlarını elimizle düzeltip 180 derece ısıttığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Yaklaşık 45 dak. da istediğimiz çıtırlığa ulaşıyor. (İsterseniz, boş bir zamanınızda pişirip iyice kurutarak ihtiyaciniz olduğunda kullanmak üzere saklayabilirsiniz.)
Bu arada kremayı hazırlayalım. Bütün malzemeyi iyice karıştırıp muhallebi kıvamında pişirelim. En son vanilyasını ekleyip iyice çırpalım ve soğumaya alalım. Oda sıcaklığına geldikten sonra buzdolabına bırakalım. İsterseniz hazır pastacı kreması da kullanabilirsiniz.
Pişip soğuyan çıtır hamurlarımızın içine krema torbası yada şırıngası yardımıyla kremamızı sıkalım.
Çikolataları kırıp benmari usulü ( eriteceğimiz kabı, su dolu başka bir tencere içerisine oturtarak ocağa koyma) eritelim. Süt yada krema koyarak koyarak kıvam alan sıcak çikolataya bir maşa yardımıyla tuttuğumuz eklerimizin üst yüzeyini batıralım. Bu şekilde çikolata kapladığımız eklerlerimizi soğumaya bırakalım. Daha sonra üzerine toz Antepfıstığı serperek servise hazırlayalım.

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar