Ana içeriğe atla

MUHTEŞEM PASTANE USULÜ POĞAÇA VE MİNİ PİZZA

MUHTEŞEM PASTANE USULÜ POĞAÇA VE MİNİ PİZZA

Kahvaltı alışverişlerinin gözdesi, işe gidenlerin sabah pastaneye uğrayıp ilk önce yöneldikleri iştah açıcı pastane pizzaları, eli hamur yoğurmaya alışan vakti bol bizler için artık çocuk oyuncağı... Mayaladığımız hamura şekil verip keyfine göre malzemeyle süsle, ver fırına:) Pastane aramadan kaliteli malzemeyle kahvaltıda, sahur yemeklerinizde çayınızın yanına sıcacık leziz poğaça, pizza hatta mini pideler...
Korona korkusuyla bayramlaşmanın yasak olsuğu bir Ramazan Bayramı geçireceğiz ama sabah kahvaltımızı bayrama çevirebilmek için hamurlarımızı yoğurabiliriz...!

MALZEMELER
1- 1 çay bardağı ılık süt
2- 1 çay bardağı yoğurt
3- 1 çay bardağı zeytinyağı
4- 1/2 paket yaşmaya veya 1 paket kurumaya
5- 1 yemek kaşığı şeker
6- 1 çay kaşığı tuz
7- 3-4 bardak un (kontrollü ekleyin)
8- 2 yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)

ÜZERİNE
1-  keyfinize göre peynir rendesi, zeytin, chery domates, sivri biber, sucuk, pastırma, hafif kavrulmuş kıyma-soğan
2- yumurta sarısı


YAPILIŞI

Ilık süt, maya ve şekeri karıştırıp 2-3 dakika kadar bekletelim. Un ve tuzu karıştırıp yumurta, yoğurt ve yağı ekleyelim. Kabarmaya başlayan mayamızı da ilave edip yumuşak, ele yapışmayan bir hamur yoğuralım. Üzerini bir kapakla veya streçle örtüp ılık bir yerde 1 saat kadar mayalandıralım. Mayalanan hamuru, mutfak tezgahımıza alıp gazını çıkararak yoğuralım. Mandalina yada portakal büyüklüğünde bezeler yapıp istediğimiz malzemeyi kullanarak şekillerini verelim ve fırın kağıdı serdiğimiz tepside yarım saat kadar daha mayalandıralım. Poğaçaların üstüne, pizzaların kenarlarına yumurta sarısı sürelim. Hafif kavurduğumuz susam ya da çörek otuyla üzerlerini süsleyelim.
180 derece ısıttığımız fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika kadar pişirelim.
Fikir vermesi açısından yukarıdaki resimlerde benim ve Seval'ciğimin aynı hamurdan yaptığımız çeşitleri kullandım. Ne demişti Arda Türkmen,''mutfağınızın şefi sizsiniz'' nasıl arzu ediyorsanız öyle süsleyin. Yaratıcılıkta sınır yok diyelim, yeni fikirlere açık olalım...!

AFİYETLER OLSUN...!!!






Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi