EVDE NEFİS KOLAY LAHMACUN

EVDE NEFİS KOLAY LAHMACUN

Yapılan bir araştırmaya göre halkımız, coronalı günlerde en çok lahmacun yemeyi özlemiş ve siparişlerde ön sıradaymış. Ama huzursuz bir şekilde şüphe içinde yiyeceğimize, herçeşit ekmeği, pidemizi yaptık lahmacun yapamazmıyız yani dedim ve işe koyuldum. Herkesin yapabileceği kadar kolay ama bir o kadar leziz lahmacunum, evdeki herkesten geçer not değil, ''şahane'' onayını aldı. Kaldı ki undan yapılan her şeye parmağını sallayıp ''cıs'' diyen Canan Karatay hocamız bile, lahmacuna geçit vermişken ne duruyoruz, hemen başlayalım değilmi...!!!

MALZEMELER
1- hazır lavaş
2- 250 gr. kıyma ( ben herzamanki gibi dana etine 1/3 oranında kuzu ekleyerek çektiriyorum.)
3- Yarım demet maydonoz
4- 1 ortaboy domates
5- 1 ortaboy kuru soğan
6- 1tatlı kaşığı salça
7- karabiber, pulbiber, tuz
8- 1 adet sivri biber
9-  1yemek kaşığı zeytinyağ
10- 2 küçük diş sarımsak

YAPILIŞI
Marketlerde birçok firmanın lavaş ekmekleri mevcut. Sevdiğiniz bir tanesini alın. İçinde genellikle 10 tane oluyor. Ben iç malzemesini 4 adet için verdim, ama siz kaç kişi için yapmak istiyorsanız ona göre artırabilirsiniz.
Tüm malzemeyi ince ince küçük küpler halinde doğrayıp kıyma ile karıştıralım. Tuz ve baharatlarını da ekleyip lavaşların üzerine parmak uçlarımız ile iyice yapıştırarak yayalım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Bu arada fırınımızı alt üst konumda 220 derece ısıtalalım. Fırının alt üst konumunda kenarlarının kızardığında çıtır çıtır lahmacunlarınız damaklarınızı şenlendirmeye hazır demektir. 100 gr.lık porsiyonu yaklaşık 150 kalori kadar olan lahmacunun yanına, maydonoz ve limonu unutmayın ama milli içkimiz ''ayran'' olsun da başka hiçbirşey istemem mi dersiniz, orası sizin keyfinize kalmış...!

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar