Ana içeriğe atla

EVDE NEFİS KOLAY LAHMACUN

EVDE NEFİS KOLAY LAHMACUN

Yapılan bir araştırmaya göre halkımız, coronalı günlerde en çok lahmacun yemeyi özlemiş ve siparişlerde ön sıradaymış. Ama huzursuz bir şekilde şüphe içinde yiyeceğimize, herçeşit ekmeği, pidemizi yaptık lahmacun yapamazmıyız yani dedim ve işe koyuldum. Herkesin yapabileceği kadar kolay ama bir o kadar leziz lahmacunum, evdeki herkesten geçer not değil, ''şahane'' onayını aldı. Kaldı ki undan yapılan her şeye parmağını sallayıp ''cıs'' diyen Canan Karatay hocamız bile, lahmacuna geçit vermişken ne duruyoruz, hemen başlayalım değilmi...!!!

MALZEMELER
1- hazır lavaş
2- 250 gr. kıyma ( ben herzamanki gibi dana etine 1/3 oranında kuzu ekleyerek çektiriyorum.)
3- Yarım demet maydonoz
4- 1 ortaboy domates
5- 1 ortaboy kuru soğan
6- 1tatlı kaşığı salça
7- karabiber, pulbiber, tuz
8- 1 adet sivri biber
9-  1yemek kaşığı zeytinyağ
10- 2 küçük diş sarımsak

YAPILIŞI
Marketlerde birçok firmanın lavaş ekmekleri mevcut. Sevdiğiniz bir tanesini alın. İçinde genellikle 10 tane oluyor. Ben iç malzemesini 4 adet için verdim, ama siz kaç kişi için yapmak istiyorsanız ona göre artırabilirsiniz.
Tüm malzemeyi ince ince küçük küpler halinde doğrayıp kıyma ile karıştıralım. Tuz ve baharatlarını da ekleyip lavaşların üzerine parmak uçlarımız ile iyice yapıştırarak yayalım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. Bu arada fırınımızı alt üst konumda 220 derece ısıtalalım. Fırının alt üst konumunda kenarlarının kızardığında çıtır çıtır lahmacunlarınız damaklarınızı şenlendirmeye hazır demektir. 100 gr.lık porsiyonu yaklaşık 150 kalori kadar olan lahmacunun yanına, maydonoz ve limonu unutmayın ama milli içkimiz ''ayran'' olsun da başka hiçbirşey istemem mi dersiniz, orası sizin keyfinize kalmış...!

AFİYETLER OLSUN...!!!

Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi