MİS KOKULU ÇİLEK REÇELİ

MİS KOKULU ÇİLEK REÇELİ

Mayıs ayı tam çilek zamanı. Gerçi şimdi yaz-kış bulmak mümkün ama bugünlerde lezzeti, kokusu yerinde. Çilek reçeli sevmeyen var mıdır bilemem ama ben her çilek reçelini yiyemem. Hazır olanlarını ise ne eve sokarım, ne de kahvaltıya gittiğim yerlerde tadına bakarım. Mademki şekeriyle sağlığa zararlı, hiç değilse az miktarda gerçek, iyi bir şekerden yapılmış olsun, öyle değilmi...?
Anneciğim dağ çileklerini temizler, geceden şekere yatırır, sabaha da pişirirdi. Hala da öyle yapar. Ben az miktarda yapmayı, taze taze
yemeyi seviyorum. Bu nedenle mevsimi boyunca birkaç kez pişiriyorum. Çabucak yaptığım ve yiyen herkesin bayıldığı, şekerden baymayan, hafif mayhoş reçelimi size de anlatayım ki hiç beklemeden çabucak hazırlayın,  lezzetini deneyimleyin...
Öncelikle dağ çileği bulmak zor olsa da marketlerde satılan çileğin küçük boyutta ve diri olanlarından almaya dikkat edin.

MALZEMELER

1- 500 gr. çilek
2- 250 gr. şeker
3- 1 yemek kaşığı limon suyu
4- 1/2 çay bardağı su

YAPILIŞI
Çileklerin yeşil yapraklarını temizleyip fazla hırpalamadan güzelce birkaç
kez yıkayalım. Şekeri ve yarım çay bardağı kadar suyu üzerine koyup ocağın altını açalım. Kaynamaya başlayınca orta hararette pişirmeye devam edelim. Üzerinde oluşan köpükleri alıp arada bir karıştıralım. Köpüklenmemesi için yarım çay kaşığı kadar tereyağı da koyabilirsiniz ama ben annem usulü köpüklerini topluyorum. Yaklaşık 40-45 dakika içinde reçelimiz gerekli kıvamı alacaktır. İndirmeden 10 dakika önce limon suyunu da ekleyelim. Reçelimizin kıvamı ne su gibi akıcı, ne de çok koyu olmalı. Soğuduktan sonra kavanoza alıp ağzını sıkıca kapayalım ve güneş görmeyen serin bir yerde saklayalım.
Fazla miktarlarda yapılan reçellerin hava alıp bozulmaması için konserve gibi sıcakken kavanoza koyup ters çevirerek soğumasını beklerseniz, daha uzun süre dayanacaktır.

AFİYET OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar