NEFİS ANKARA TAVA
NEFİS ANKARA TAVA
Eski Ankara mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biri olan Ankara Tavayla üniversite için başkentte olduğum yıllarda tanıştım. İlk
yediğimde aman Allahım, burada normal pilav bilmiyorlarmı? Daha mı ucuz oluyor da bunu tercih etmişler? Ne de olsa öğrenci yemekhanesi işte (?) gibi 18 yaş dırdırlanmalarını sıklıkla yapardım. Ama, lakin, fakat gelin görün ki şu anda evimizin en sevilen ve sıklıkla yapılan lezzetleri arasında...:))
Ankara güveç, etli arpa şehriye pilavı isimleriyle de anılan pilav, başlıbaşına bir ana yemek. Bugün ne pişireyim derdine son...!
Ben döküm tencere de yapıyorum, güveç gibi çok lezzetli oluyor. Hemen malzemelerimizi hazırlayalım ve işe koyulalım. Ne demişler ''erken kalkan yol alır''...
MALZEMELER
1- 1 paket arpa şehriye
2- 500 gr. kuzu kuşbaşı
3- 1/2 su bardağı zeytinyağ
4- 1 yemek kaşığı tereyağ
5- 5-6 bardak kaynamış su
6- tuz
YAPILIŞI
Öncelikle kuzu etini ayrı bir tencerede pişirelim. Pilavımızı yaptığımız tercihen döküm ama yoksa çelik tencereye sıvı yağ ve arpa şehriyeyi koyup kavurma işlemine başlayalım. Rengi kahverengiye dönerken eti ve
tereyağını ekleyip kahverengi olduğunda sıcak suyu ve tuzunu koyalım. (İsterseniz, bu aşamada güveçle devam edebilirsiniz.) Şehriye, suyu sevdiği için bir parmak kadar üzerinde olmasına dikkat edelim ki iyice içine çeksin. Kaynayana kadar yüksek hararette, sonra ortaya alıp suyunu çekmeye başladığında ise en kısık ayara alalım. Pilavımız iyice demlendiğinde ocağı kapatalım. Eminim evinize yayılan kavrulmuş arpa şehriyenin muhteşem kokusu, herkesin iştahını ve ilgisini cezbedecektir...
AFİYETLER OLSUN...!!!
Eski Ankara mutfağının en bilinen ve sevilen yemeklerinden biri olan Ankara Tavayla üniversite için başkentte olduğum yıllarda tanıştım. İlk
Ankara güveç, etli arpa şehriye pilavı isimleriyle de anılan pilav, başlıbaşına bir ana yemek. Bugün ne pişireyim derdine son...!
Ben döküm tencere de yapıyorum, güveç gibi çok lezzetli oluyor. Hemen malzemelerimizi hazırlayalım ve işe koyulalım. Ne demişler ''erken kalkan yol alır''...
MALZEMELER
1- 1 paket arpa şehriye
2- 500 gr. kuzu kuşbaşı
3- 1/2 su bardağı zeytinyağ
4- 1 yemek kaşığı tereyağ
5- 5-6 bardak kaynamış su
6- tuz
YAPILIŞI
Öncelikle kuzu etini ayrı bir tencerede pişirelim. Pilavımızı yaptığımız tercihen döküm ama yoksa çelik tencereye sıvı yağ ve arpa şehriyeyi koyup kavurma işlemine başlayalım. Rengi kahverengiye dönerken eti ve
AFİYETLER OLSUN...!!!