BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA

BEŞAMEL SOSLU FIRIN MAKARNA


Sevdiğim, anneciğimden öğrendiğim yemek tariflerini sizlerle paylaşmaya gayret ediyorum. Benim fırın makarnama ise annem bayılır. Ne pişireyim dediğimde

hemen fırın makarna diyeceğini bildiğimden malzemelerim her zaman hazırdır. İtalyanca ''bukatini'' denen ortası delik kalın spagetti, bizde fırın makarna olarak satılıyor. Nedense corona günlerinde herkes bu yemeği yaptı galiba, çünkü marketlerde bulabilmek pek mümkün olmadı. Evdeki stoklar tükendiğinde diğer makarna çeşitlerinden de denemedim değil, ama biz yine de klasik fırın makarna tarifinde ısrarlı olalım...

MAZEMELER
1- 1 paket kalın çubuk fırın makarna
2- 3 bardak süt
3- 1 çay bardağı un
4- 3 yemek kaşığı tereyağ
5- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
6- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
7- 1 yumurta
8- tuz
İÇİNE
1- yarım demet maydanoz
2- 150- 200 gr. beyaz peynir veya sevdiğiniz herhangi bir peynir

YAPILIŞI
Bir paket makarnayı tuzlu su içerisinde haşlayıp süzelim. Unu, bir tencerede
zeytinyağ ile kokusu çıkıncaya kadar hafif kavurup sütünü ekleyelim ve topaklanmaması için sürekli karıştıralım. Tereyağı ve tuzunu da ilave edelim. Kıvamını alınca ocaktan alıp ılınınca içerisine ( seviyorsanız bir çimdik muskat) karabiber ve 1 yumurta kırıp iyice yedirelim.  Beşamel sosumuzun yarısını makarnaların üzerine döküp iyice harmanlayalım. Fırında kullanabileceğimiz borcam ya da bir kap içerisine, makarnanın yarısını koyup üzerine maydanoz ve peynirleri yayalım. (İsterseniz kıyma, soğan kavurup koyabilirsiniz.) Makarnanın kalanını da üzerine yerleştirelim. Beşamel sosumuzu makarnaların üzerine güzelce dökelim ve 1 bardak rendelenmiş kaşarı en üste yayalım. Önceden 200 derecede ısıttığımız fırının alt - üst orta konumunda üzeri kızarıncaya kadar (yaklaşık yarım saat) pişirelim. 10-15 dakika kadar içini çekmesini bekleyip dilimleyerek servis yapalım...

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar