19 MAYIS ANISINA KANDİL SİMİTİ YAPALIM
19 MAYIS ANISINA KANDİL SİMİTİ YAPALIM
Bu yıl, 2 mübarek gün bir arada kutlanıyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ulusumuzun kurtuluşu için Milli Mücadele meşalesini yaktığı ve doğum günüm'' dediği 19 Mayıs 1919, yani ''Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'' nın 101. yıldönümü. Bugün, yani 19 Mayıs 2020' de Kadir Gecesiyle buluştu. Her ne kadar dışarı çıkamasak da kalplerimiz aynı coşkuyla atıyor. Balkonlarımızda, bahçelerimizde bayraklarımızla, İstiklal Marşımızı, Gençlik Marşımızı hepbir ağızdan söyleyerek, Atamıza ve şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha dua ediyoruz...
Bu günün anısına, geleneksel olarak her kandilde pastanelerde satılan kandil simidini evde yaparak sizlerle paylaşmak istedim. Malum, bugün sokağa çıkmak yasak...!!!
MALZEMELER
1- 1 çay bardağı zeytinyağı
2- 2 yemek kaşığı tereyağ
3- 1 yemek kaşığı şeker
4- 1 çay kaşığı tuz
5- 3 yemek kaşığı yoğurt
6- 1 yemek kaşığı mahlep ( sevmiyorsanız şart değil)
7- 1 paket kabartma tozu
8- 3-4 bardak aldığı kadar un
9- 1,5 yemek kaşığı sirke
ÜZERİNE
1- 1 yumurta
2- susam, çörekotu
YAPILIŞI
Öncelikle oda sıcaklığındaki tereyağ, şeker, yoğurt ve sıvıyağımızı
karıştırıp diğer kuru malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. 10 dakika kadar hamurumuz dinlenirken, biz yumurta sarısını ve beyazını ayıralım, susamları kavuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp mutfak tezgahında uzun şeritler halinde yuvarlayarak, uçlarını birleştirelim. Bir kısmına yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpelim. Kalanları, önce yumurta beyazına daha sonra susama bulayalım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirdiğimiz simitleri, 180 derece ısıttığımız fırında 20- 25 dakika kadar pişirelim. Evimizi saran mis gibi mahlep kokusuyla artık bundan sonra kandil simitlerini de kendimiz yapacağız galiba...:))
Şehitlerimiin ruhu için komşularınızla paylaşmayı unutmayın sakın...!
AFİYETLER OLSUN...!!!
Bu yıl, 2 mübarek gün bir arada kutlanıyor. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ün ulusumuzun kurtuluşu için Milli Mücadele meşalesini yaktığı ve doğum günüm'' dediği 19 Mayıs 1919, yani ''Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'' nın 101. yıldönümü. Bugün, yani 19 Mayıs 2020' de Kadir Gecesiyle buluştu. Her ne kadar dışarı çıkamasak da kalplerimiz aynı coşkuyla atıyor. Balkonlarımızda, bahçelerimizde bayraklarımızla, İstiklal Marşımızı, Gençlik Marşımızı hepbir ağızdan söyleyerek, Atamıza ve şehitlerimize bu vesileyle bir kez daha dua ediyoruz...
Bu günün anısına, geleneksel olarak her kandilde pastanelerde satılan kandil simidini evde yaparak sizlerle paylaşmak istedim. Malum, bugün sokağa çıkmak yasak...!!!
MALZEMELER
1- 1 çay bardağı zeytinyağı
2- 2 yemek kaşığı tereyağ
3- 1 yemek kaşığı şeker
4- 1 çay kaşığı tuz
5- 3 yemek kaşığı yoğurt
6- 1 yemek kaşığı mahlep ( sevmiyorsanız şart değil)
7- 1 paket kabartma tozu
8- 3-4 bardak aldığı kadar un
9- 1,5 yemek kaşığı sirke
ÜZERİNE
1- 1 yumurta
2- susam, çörekotu
YAPILIŞI
karıştırıp diğer kuru malzemeleri de ekleyerek güzelce yoğuruyoruz. 10 dakika kadar hamurumuz dinlenirken, biz yumurta sarısını ve beyazını ayıralım, susamları kavuralım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp mutfak tezgahında uzun şeritler halinde yuvarlayarak, uçlarını birleştirelim. Bir kısmına yumurta sarısı sürerek, çörek otu serpelim. Kalanları, önce yumurta beyazına daha sonra susama bulayalım. Fırın kağıdı serdiğimiz tepsiye yerleştirdiğimiz simitleri, 180 derece ısıttığımız fırında 20- 25 dakika kadar pişirelim. Evimizi saran mis gibi mahlep kokusuyla artık bundan sonra kandil simitlerini de kendimiz yapacağız galiba...:))
Şehitlerimiin ruhu için komşularınızla paylaşmayı unutmayın sakın...!
AFİYETLER OLSUN...!!!