KARNAVAL TATLISI



 KARNAVAL TATLISI 


İtalyan mutfağında özellikle karnaval zamanlarında çok yapılan bu tatlı, hafifliğiyle sizlerin de gözdesi olacak. Bir an evvel çay saatlerimizde bu güzel tatlıyı ailemize, misafirlerimize sunabilmek için malzemelerimizi hazırlayalım ve işe koyulalım...

MALZEMELER

1- 2 su bardağı süt

2- 400 gr. labne peyniri

3- 1 su bardağı irmik

4- 2 yumurta

5- 1,5 çay bardağı şeker

6- 1 limon kabuğu rendesi


7- 1 paket vanilya

8- pudra şekeri

YAPILIŞI

Süt ve şekeri kaynatıp irmiği ilave edelim. Ocağın altını kısıp karıştırarak pişirmeye devam edelim. Krema haline gelince vanilyayı ve rendelediğiniz limon kabuklarını ekleyerek altını kapatalım. Bir kapta yumurtaları labne ile iyice karıştırıp pürüzsüz bir kıvama getirelim ve sıcak kremamız içerisine ekleyelim. Düşük ısıda  spatulayla iyice karıştırıp pürüzsüz hale getirelim ve fırın kağıdı serdiğimiz bir kek kalıbına dökelim. 180 derece alt üst konumda fırınınıza göre 35-40 dakika kadar, üzeri altın renk alana kadar pişirelim. Soğuduktan sonra kalıptan çıkararak üzerine pudra şekeri serpelim. Nefis tatlımız artık servise hazır...

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar