PEYNİRLİ, MAYDANOZLU TUZLU KEK
PEYNİRLİ, MAYDANOZLU TUZLU KEK
Yıllardır yaptığım bu keke bayılacaksınız...!!! Hiç bekleme yapmayalım ve hemen hazırlıklara başlayalım, pişman olmayacaksınız...
MALZEMELER
1- 3 yumurta
2- 1 çay bardağı süt
3- 1 çay bardağı yoğurt
4- 1 çay bardağı sıvı yağ
5- 2 su bardağı un
6- 1 poşet kabartma tozu7-150 gr. kadar peynir ( beyaz ve burgu peyniri kullandım)
8- maydanoz ( isteğe bağlı olarak dereotu da kullanabilirsiniz, ben her ikisini de koydum)
9- 1 çay kaşığı tuz, peynirin tuzuna göre ayarlamanız daha doğru olur
10- İsteğe bağlı çörek otu, kavrulmuş susam
YAPILIŞI
Oda ısısındaki yumurta, süt ve yoğurdu yağ ile iyice pürüzsüz olana kadar mikserle çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım. Homojenleşen karışıma, doğradığımız peynir ve maydanoz, dereotunu da ilave ederek kaşıkla karıştıralım. Yağlayıp unladığımız kek kalıbının altına çörek otu ve/ veya susamı serpelim.Kek karışımını da kalıba alıp 180 derece fırında 45-50 dakika kadar pişirelim. Split testiyle mutlaka pişip pişmediğini kontrol edelim. Dışarı aldığımız kekimizi, ılıdıktan sonra servis tabağına ters çevirelim. Görüntüsü ve lezzetiyle misafirlerinizi mest edecek servisimizi artık yapabiliriz.AFİYETLER OLSUUUNN...!!!