YUMUŞACIK ÇİLEKLİ CHEESECAKE
YUMUŞACIK ÇİLEKLİ CHEESECAKE
buzdolabından çıkarıp serin serin yemelere doyamayacağınız çilekli cheesecake ime herkes bayıldı. Bu yıl yaz gelmeyecek mi acaba derken, Mayıs ayının sonlarına doğru baharı ancak hissettik... O halde hazır sıcaklar merhaba demişken, çileğinde tam mevsimi, biz hazırlıklarımızı yapalım...
MALZEMELER
1- Labne 400 gr.
2- 1 su bardağı ekşi olmayan Türk Yoğurdu (koyu kıvamlı)
3- 1 kutu süt kreması 200 gr.
4- 3 yumurta
5- 4 yemek kaşığı nişasta (buğday veya mısır)
6- 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
8- 1 fiske tuz
ÜZERİ İÇİN
1- 15-20 adet çilek
2- 2 yemek kaşığı şeker
3- Piştikten sonra 1 kaşık pudra şekeri
YAPILIŞI
Öncelikle, yıkayıp kuruladığımız çilekleri doğrayıp şekerle harmanlayalım. Oda sıcaklığında ki labne, yoğurt ve kremayı, şekerle iyice pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpalım. Yine, oda sıcaklığındaki yumurtaları karışıma tek tek yedirerek ekleyelim. Vanilya ve nişastayı da ilave ederek karıştıralım. 23- 24 cm. kelepçeli kalıbımızı fırın kağıdıyla kaplayalım ve karışımı dökelim. Üzerine çileklerimizi dizerek 180 dereceye ayarladığımız fırında 50 dakika kadar pişirelim. Fırını kapattıktan sonra hemen çıkarmayalım. 15 dakika kapalı, 15 dakika da kapağı aralayarak bekletelim ki kekimiz çökmesin. Cheesecake soğuduktan sonra üzerini streçleyerek buzdolabına kaldıralım. 4-5 saat sonra kelepçeyi çıkarıp üzerine pudra şekeri serperek servis edebiliriz.AFİYET OLSUN...!!!