PASTEL DE NATA
İstanbulda son zamanlarda Portekiz turtası pek bir moda. Yıllar önce Lizbonda Belem Pastanesinde yediğim ''Pasteis de Nata'' nın tadı damağımda olduğu için ister istemez hep bir karşılaştırma yapıyorum. Birini çok beğendim ki onlar da zaten Belem'den getirtip burada pişiriyorlarmış. İş başa düştü dedim ve ortalıkta uçuşan tariflere de bir göz attım ama bu tarifi Portekizde sadece dört kişi biliyormuş. İlk yaptığım çok başarılı değilse de damak tadıma göre ikincisi, eklediğim çıkardığım malzemelerle bana göre muhteşem oldu...
MALZEMELER
1-TABANI için; -8 kare milföy
2- KREMASI için; - 2 su bardağı süt- 2 yemek kaşığı un
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası.
- 3 yumurta sarısı
3- ŞERBET için; - 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı su
- 1 adet çubuk tarçın
- 1 dilim limon kabuğuYAPILIŞI: Şerbet malzemelerini karıştırıp ocakta kaynatalım ve şeker eriyince kenara alalım. Limon kabuğunu ve tarçını çıkaralım.
Yumurta hariç, krema malzemelerini de karıştıralım ve ocağa alalım. Koyulaşınca ocağı kısarak yavaş yavaş şerbeti ekleyip iyice kremaya yedirelim ve ocağı kapatalım. IIıklaşan kremaya, yumurta sarılarını tek tek homojenize oluncaya kadar karıştırıp soğumaya bırakalım.
Milföy hamurlarını yumuşayınca rulo yaparak ortadan ikiye bölelim. Hamurları dikine bir bardak yardımıyla açarak muffin kalıplarının tabanına yerleştirelim. Üzerine kremayı kaşık yardımıyla dökerek, 250 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirelim. Oda sıcaklığına gelince kalıptan çıkarıp servis tabağına alalım.
Not; su bardağı ölçümüz 200 ml