NEFİS KREMALI TURTA




 NEFİS KREMALI TURTA

Bu sefer turtamı  kremalı ve üzeri kapalı yaptım. Tadına bakanlar çok beğendi. Biliyorum ki Corona nedeniyle çok kilo aldık. Günleri, arkadaş toplantılarını artık hayal bile edemesek de çocuklarımıza hazır, abur-cubur gıda yedirmemiş oluruz. Hadi, hep beraber yapalım mı, ne dersiniz...?

MALZEMELER

TURTA HAMURU

1- 125 gr. tereyağ

2- 2 su bardağı un

3- 2 yumurta ( birinin sarısını üzeri için ayırın)

4- 1 çay bardağı pudra şekeri

5- 1 paket kabartma tozu

6- 1 paket vanilya

KREMA


1- 1/2 lt.süt

2- 2 yumurta sarısı

3- 1 paket vanilya

4- 1 limon rendesi

5- 3/4 su bardağı şeker

6- 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı nişasta




YAPILIŞI

Öncelikle kremayı hazırlamak için bir tencereye aldığımız vanilya dışındaki tüm malzemeleri, mikser yardımıyla iyice karıştıralım. Orta hararetteki ocakta karıştırarak pişirmeye başlayalım ve kıvam alınca ocağın altını kısarak karıştırmaya devam edelim. Vanilyasını da ekledikten sonra soğumaya bırakalım. Soğurken ara ara karıştırmanız kabuk bağlamaması için faydalı olur

Kremamız dinlenirken biz tart hamuruna başlayalım. Oda sıcaklığında tereyağ, yumurta, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı bir kaba alarak özdeşleşinceye kadar yoğuralım. Yağını eksik hissederseniz, biraz sıvı yağ ekleyebilirsiniz. Hamuru bir streç filme sarıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirelim.Daha sonra üst kısıma yapacağımız kapak kadarını ayıralım ve 5-7 mm. incelikte merdaneyle açalım. Tereyağı ile yağladığınız kelepçeli fırın kabına, içine koyacağınız kremanın taşmayacağı şekilde yerleştirelim. İsterseniz bu işlemi fırın kağıdı serdiğiniz tepside de yapabilirsiniz. Bir çatal yardımıyla hamur tabanına, kabarmaması için delikler açalım ve kremayı üzerine dökelim. Krema içine ben vişne reçelini çok yakıştırıyorum. İsterseniz reçeli ince tek sıra halinde koyalım ki dilimlediğimizde kremanın ortasında görünsün. Kalan hamuru da açarak üzerine yerleştirelim ve kremamızın taşmaması için iki kenarı iyice birbirine monte edelim.  Ayırdığımız yumurta sarısını yarım yemek kaşığı süt ya da yağ ile incelterek bir fırça yardımıyla üzerine sürelim. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dakika kadar üzeri kızarıncaya kadar pişirelim. Oda sıcaklığında soğuyan turtamızı 2-3 saat buzdolabında dinlendirdikten sonra üzerine pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz...

AFİYETLER OLSUN...!!!





Popüler Yayınlar