TAVADA KOLAY PATATES KAYGANA




 TAVADA KOLAY PATATES KAYGANA

Çocukluğumdan bu yana bayılarak yediğim Karadeniz usulü, anne yemeği patates kaygana;  hem pratik, hem de çok lezzetli... Ana yemeğe eşlik edebildiği gibi çay saatlerinizde veya meze olarak keyifli sofralarda da tercih edebilirsiniz. Patates kızartması sevenlere ise az yağla yapılması sebebiyle daha sağlıklı bir seçenek olabilir. Yıllar önce İspanya seyahatimde yediğim ''patates tapas''a benzediğini görünce, hıımmm, anneciğim  bize tapas yapıyormuş  dedirtmişliği  de vardır:) Kenarları çok yayvan olmayan, yapıştırmaz bir tavanız ve düz bir kapak, çevirip arkasınıda pişirmeniz için çok kolaylık sağlayacak. Daha öncede bahsettiğim gibi bu ikili, Karadenizliler için olmazsa olmazdır ama düz bir tabak da işinizi görecektir. 

MALZEMELER

1- 7-8 tane orta boy patates ( tavanızın boyutuna göre artırabilir veya azaltabilirsiniz)

2- 1 adet yumurta

3-  karabiber

4- 2 yemek kaşığı tereyağ

5- !/2 çay bardağı zeytinyağı

6- tuz

YAPILIŞI


Patateslerin kabuklarını soyarak tuzlu su içinde haşlamak, işinizi çok kolaylaştıracak. Süzdükten  sonra bir çatal ya da patates ezici ile ezip tuzunu kontrol edelim. İsteğe bağlı olarak karabiber de koyarak harmanlayalım. Tereyağı ve zeytinyağının yarısını tavaya alarak eritelim. Hazırladığımız patatesleri tavaya koyarak spatula ile düzeltelim ve üzerine çırptığımız yumurtayı gezdirelim. Orta hararetteki ocak üzerinde çevirerek kızartalım. Daha sonra, kapakla çevirdiğimiz patatesin arka yüzünü de aynı şekilde kızartarak bir servis tabağına alalım ve dilimleyerek servis yapalım....

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar