FINDIKLI TARÇINLI KURABİYE

FINDIKLI TARÇINLI KURABİYE

Çok beğenilen ''San Sabastian cheesecake'' tarifimden sonra yine çok seveceğinizi düşündüğüm
çay saatlerinin en sevilen eşlikçilerinden fındıklı,
tarçınlı kurabiyemin tarifini de sizlerle paylaşmak istedim.. Üstelik, hep yaptığım gibi aynı tarife küçük bir dokunuşla farklı bir lezzet daha...
Hadi o zaman hemen başlayalım ve malzemelerimizi hazırlayalım.

1- 125 gr. tereyağı
2- 4 çorba kaşığı pudra şekeri
3- 1,5 su bardağı un
4- 1/2 paket vanilya
5- 1 su bardağı kavrulmuş ve çekilmiş fındık
6- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
7- istenirse 1 kahve kaşığı toz zencefil
8-  üzeri için 1 çorba kaşığı pudra şekeri ve 1 çorba kaşığı tarçın karışımı


tüm malzemeleri derin bir kapta karıştırıp yoğururken elimizi zaman zaman zeytinyağı ile yağlayalım. Hamur özdeşleştiği zaman, avuç içinde küçük yuvarlaklar yapıp fırın kağıdı serdiğimiz tepsimize yerleştirelim. İstenirse hamurun yarısına bir tatlı kaşığı toz zencefil ekleyerek zencefilli kurabiye de yapabiliriz. Tek lokmalık, minik  kurabiyelerimizi 180 dereceye ayarladığımız fırında pembeleşinceye kadar pişirelim. Soğuyan kurabiyelerimizin üzerine pudra şekeri ve tarçın karışımımızı tel süzgeç yardımıyla serpiştirelim. Eminim bu tereyağlı kurabiyeler size de İngiltereye gittiğimizde mutlaka aldığımız ünlü İskoç Kurabiyesi (Walkers) ''shortbread''i anımsatacak...

AFİYETLER OLSUN...!!!

Popüler Yayınlar