SELİN'CİĞİMİN ANNEANNE ÇORBASI
SELİN'CİĞİMİN ANNEANNE ÇORBASI
Mart kapıdan baktırdı, şimdilerde sıra kazma kürek yaktırma kısmına gelmişken, hele de corona nedeniyle okullar tatil, dost - akraba görüşmeyelim demiş, sosyal hayatımızı izole etmişken, mutfaklarımızda epey zaman geçirir olduk.
Ben de bu soğuk günlerde çorba her derde deva deyip canım kızımın çok sevdiği ve epeydir yapmadığım anneanne çorbası iyi gider diye düşündüm.
MALZEMELER
1- Tel şehriye (200 gr. kadar)
2- 1 yumurta
3- 1 kase yoğurt
4- 1 yemek kaşığı un
5- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
6- 3-4 damla limon suyu
7- tuz
8- 1lt. su
9- isteğe bağlı üzeri için 1 kaşık tereyağ, pul biber, nane
YAPILIŞI
Tel şehriyeyi, zeytinyağı ile güzelce kavuralım ve suyunu ekleyip pişmeye bırakalım. Bu arada yoğurt ve yumurtayı iyice çırpıp, un ve limon suyunu ekleyelim. Sosumuz homojenize oluncaya kadar çırpma işlemimize devam edelim. Tel şehriye piştiğinde vaktimiz varsa yoğurdun ve yumurtanın kesilmemesi için soğumasını bekleyelim. Ya da biraz soğuk su ekleyebiliriz. Sosumuza, çorbanın suyundan ekleyip karıştıralım ve tencere içine döküp kaynayıncaya kadar karıştırmaya devam edelim. Çorbamız kaynadıktan sonra tuzumuzu ekleyelim ve 5 dakika kadar daha ocakta tutalım. İsterseniz tereyeğını, pul biber ve nane ile eritip servis yaptığınız kaselerin üzerini süsleyebilirsiniz.
Eminim, çorbanızdaki kavrulmuş şehriyenin mis gibi kokusu, sizin evinizde de yayılınca herkesin ilgisini çekip iştahını kabartacak.
AFİYETLER OLSUN...!!!
Ben de bu soğuk günlerde çorba her derde deva deyip canım kızımın çok sevdiği ve epeydir yapmadığım anneanne çorbası iyi gider diye düşündüm.
MALZEMELER
1- Tel şehriye (200 gr. kadar)
2- 1 yumurta
3- 1 kase yoğurt
4- 1 yemek kaşığı un
5- 1/2 çay bardağı zeytinyağ
6- 3-4 damla limon suyu
7- tuz
8- 1lt. su
9- isteğe bağlı üzeri için 1 kaşık tereyağ, pul biber, nane
YAPILIŞI
Eminim, çorbanızdaki kavrulmuş şehriyenin mis gibi kokusu, sizin evinizde de yayılınca herkesin ilgisini çekip iştahını kabartacak.
AFİYETLER OLSUN...!!!