Ana içeriğe atla

HAMBURGER SEVERLER İÇİN ÖNERİLER

HAMBURGER SEVERLER İÇİN ÖNERİLER

Benim gibi hamburger sever biriyseniz, zincir hamburgerciler sizi de kesmez sanırım. En azından köftesinin nasıl pişeceğine sizin karar vereceğiniz hamburgerin, en iyisi nerededir, kim yapar peşine düşer olduk. Ülkemizde de 3. nesil kahveciler gibi ''street food'' denilen restoranlar, son zamanlarda çok revaçta. Neredeyse her sokakta karşımıza çıkar oldular ki, eski büfelerin modernize edilmiş, daha havalı hali diyebiliriz. Tabi bu olguda Amerika daki hamburger restoranlarının da payı çok büyük.  O halde gerek street food, gerekse restoranlarda deneyip, beğenerek yediklerimi sizlerle paylaşayım.

NUSRET: Ünü dünyaya yayılan Nusret, zincir restoranlara dönüştüyse de hamburgeri benim için bir
numara. Yaptıkları hamburger menüsü çok doyurucu ve yerli yabancı müşterileri tarafından çok rağbet görüyor. Çünkü hamburger, baharatlı patates, içecek ve tatlıdan oluşan menü, malum Nusret fiyatlarına göre çok uygun. Ama buradan uyarayım ki hamburger menüsünü, menüde göremiyorsunuz. Garson da söylemiyor. Tek tek aynı şeyleri seçip yerseniz, iki katı ücret ödüyorsunuz. Kimse de  sizi uyarmıyor. O yüzden gelin beni dinleyin ve en baştan hamburger menüsünü isteyin. Yanında getirdikleri siyah eldivenleri geçirin elinize, Nusretvari hareketlerle bakın keyfinize... Üstelik ta Gazianteplere gitmenize gerek kalmadan ''İmam Çağdaş''tan gelen havuç dilimi baklava, arasına konan maraş dondurması ile birlikte görsel şovla size sunulacak...
Artık havuç baklava dilimi yerine cheesecake seçeneğini de oluşturmuşlar. Üstüne çay ikramı da var, daha ne olsun değil mi...?


ELBET: Günaydın ve Nusretten sonra yoluna ELBET'le devam eden Elvan bey, kısa zamanda en sevilen et restoranlarından birini İstanbul'a kazandırmış oldu. Pek tabiki O'nun da hamburgerleri pek seviliyor. Hamburger patatesle servis ediliyor ama menü yok. Ayrı ayrı isteyeceksiniz.. En azından, haftaiçi böyle bir menünün oluşturulmasının biz hamburgerseverler için iyi olacağını kendilerine ilettim. Benden söylemesi...!
Burada da yine Gaziantep'in ünlü ''Koçak Baklava''larını bulabilirsiniz
Adres: Neredeyse her semtte ama ben en çok İstinyepark'a gidiyorum. Telf. 0 212 3455887


ZULA:  Şef Cihan Kıpçak ve Üryan Doğmuş'un açtıkları Zula, hakikaten
Harbiye'nin arka sokaklarında zula bir yerde. Ama Vedat Milor önermiş kaçarı yok, aranacak ve bulunacak. Bir konser vesile oldu yolumuzu akşam saatlerinde Zula'ya düşürdük. Genç nesil bayağı bir ilgi göstermiş, zor yer bulduk. Hamburger, hotdog, ve San Sabastian cheesecake ten oluşan bir menüsü var. Hamburger biraz küçük gibi görünse de lezzeti güzel. Burada patatesi ve içeceği ayrı alıyorsunuz ama fiyatlar makul. San Sabastianı da çok güzel. Tabiki Kanyon'da açılan yerlerine de gittim, ama buradaki San Sabastianı beni biraz hayal kırıklığına uğrattı. Herhalde o güne özel bir durumdu, bana biraz çiğ geldi. Rağbet çok olunca yetiştirmek sorun olmuş galiba...
Adres:İnönü Cad. Harbiye Çayırı Sokak No. 101 A Tel: 0 533 1487990




HOP DADDY: Yeniköy'de anayol üzerinde küçük bir hamburgerci. Yer bulmak sıkıntı olsa da hamburgerleri lezzetli, fiyatlar uygun. Baharatlı patates ve sos hamburgerle beraber veriliyor. Çeşit- çeşit  hamburger ve gramaj seçeneğiniz de var. Maslakta da şube açmışlar.
Adres: Köybaşı Cad. no: 88 Yeniköy telf. 0 212 2625600



Bu blogdaki popüler yayınlar

Rumeli Kavağı'nda Balıkçı Kahraman

Şubat, mart aylarında soğuk sularda yağlanıp, iyice lezzetlenen kalkanlar sonunda balık tezgahlarını şenlendirdi. İstanbul’da en güzel kalkanı yiyebileceğiniz adreslerden biri, belki de birincisi Balıkçı Kahraman…Vedat Milor pirimizin dediği gibi, kalkanı bütün şekilde tandır yaparak pişiren balıkçılar için, İspanya’nın Bask bölgesine gitmenize gerek yok, Kahraman hemen yanı başınızda, Sarıyer, Rumeli Kavağı’nda… Kahraman işin mutfağında piştikten sonra1996 yılında açtığı bu yerde, kendisi gibi tüm çalışanları da Trabzonlu. Aile gelenekleriyle, dededen ve babadan öğrendiği yöntemlerle, deniz ürünlerini muhteşem pişirerek bizlerle paylaşıyor! Nisan başı bizde aile ritüelimizi gerçekleştirmek üzere Kahraman’dayız. Masaya gelen her şey çok lezzetli, soğanlı domates salatası tam da hatırladığımız gibi, yedikçe yiyesiniz geliyor. Lüks diyebileceğimiz restoranlarda yediğimiz dondurulmuş kalamarlardan sonra, burada hem tavasını, hem de ızgarasını yemek ayrı bir keyif. Yine balık

Mükellef Karaköy: Sarımsaksız Meyhane Konsepti

Mükellef Karaköy, ünlü TV şefi Arda Türkmen'in Karaköy'deki meyhane konseptli restoranı. Restoran bir otelin en üst katında konumlanmış, tahmin edebileceğiniz üzere çok güzel bir tarihi yarımada ve boğaz manzarasına sahip. Zevkli bir şekilde döşenmiş, ışıklandırma yeterli, çoğunluğu bembeyaz masa örtüleriyle kaplı masalarda oturma düzeni sıkışık da olsa rahat, ferah bir mekan. Ancak mekan ile ilgili iç mimarın hak ettiği bu övgüleri ne yazık ki aşçıya yönlendiremeyeceğim. Arda Türkmen bir şekilde meyhane mezelerini sarımsaksız yapmanın iyi bir fikir olduğuna inanmış. Yediğimiz her şeyin tadında bir eksiklik, bir ruhsuzluk var acaba nedir diye düşünürken, en önemli sebep olarak bunu saptadım. Belki karşısındakine kokma endişesiyle sosyal bir akşam yemeği deneyimlemek isteyen gruplar için iyi bir seçenek olabilir ama bana sorarsanız hem konsepti meyhane yapıp hem bu endişeyle hareket etmek oldukça saçma ve yersiz. Mekanda gerçekten mezeden çok rakı çeşidi var. Aklınıza g

İskoç Viskisi: Anlıyormuş Gibi Yapmak için Bilmeniz Gerekenler

Yakın zamanda üniversitemin mezunlar derneğinden sertifikalı viski tadım kursu konulu bir e-posta aldım. Konuya ilgi olduğunu varsayıp İskoç viskisi ile ilgili teorik değil ama 3.5 senedir Birleşik Krallık'ta Edinburgh isimli İskoç Pub'una 200m uzaklıkta yaşamanın ve Edinburgh ziyaretlerimin sonucunda edindiğim pratik bilgileri paylaşmaya karar verdim. Bu yazının sonunda ne yazık ki size sertifika vaad edemiyorum ancak anlıyormuş gibi yapmanızı sağlayacak bir takım temel bilgileri vaad ediyorum.  Single Malt İskoç viskisi genellikle tek bir malt'tan (genellikle arpa maltı) ve tek bir damıtım evinde (distillery) üretilmiştir. Harmanlanmış (blended) İskoç viskileri (Ballantine's, Bell's, Chivas Regal, Famous Grouse, Teacher's gibi) içimi daha kolay olduğu için dünyada daha popüler olsa da Single Malt'lar Scotch Whisky (İskoç viskisi whisky diye yazılır, whiskey öteki viskiler için kullanılır) denilince ilk akla gelenlerdir. Single Malt'ların rengi