HASİBE ABLA'NIN GÜRCÜCE ET YEMEĞİ
HASİBE ABLA'NIN GÜRCÜCE ET YEMEĞİ
Corona izolasyonunun viüsten sakınma yanında mutfak becerilerini geliştirmeye yönelik faydaları yadsınamayacak boyuta geldi. Öyleki herkes masterchef ciddiyetiyle yeni yemekler, yeni tariflerin peşinde. Ama kilo korkusu da bir o kadar büyüdü. Ben de hamur işlerine biraz ara verip uzun zamandır aklımda olan, Hasibe ablacığımın kayınvalidesinin geleneksel yemeği ''kinzili kuşbaşı et '' ini yapmaya karar verdim. Maydanozgillerden kişnişe genellikle Karadenizde kinzi adı veriliyor. Bazı yörelerde ise aş otu diye de bilinmekte. İçerisine koyacağımız mısır unu ise bunun bir Karadeniz yemeği olduğunun ipuçlarını bize veriyor. Aslında Gürcü mutfağının gözde bir yemeği ve eskiden düğünlerde yapılırmış. Biz de buradan tarihe not düşmüş olalım ve bu güzelim kültürel yemeklerimiz unutulmasın, yaşasın diyelim...!!!
İşte size kayınvalidesinin ağzından bizzat Hasibe ablanın not aldığı tarif...
MALZEMELER
1- 1 kilo dana kuşbaşı
2- 1-2 tane soğan
3- tereyağ
4- 1 yemek kaşığı domates salçası
5- 2 yemek kaşığı fırın mısır unu
5- 3-4 diş sarımsak
6- 1 tatlı kaşığı kuru kinzi (kişniş)
7- tuz, karabiber. pulbiber
YAPILIŞI
Önce kuşbaşı et pişirilir. küçük küçük doğradığınız soğanları 2 kaşık tereyağı ile kavurun. Salça ve mısırununu da koyup kavurmaya devam edin. Ocaktan alıp 1 su bardağı kadar soğuk su ile karıştırıp tekrar ocakta kaynamaya bırakın. Sarımsakları doğrayıp kuru kinzi ile havanda dövün ve kaynayan karışımınıza karıştırın. Etinizi de varsa suyu ile birlikte tencereye alın. Karabiber, pulbiber ve tuzu ekleyip özdeşleşene kadar pişirin. Yemeğin fazla sulu olmamasına dikkat edin.
Kişnişin ete kattığı lezzeti eminim siz de benim gibi çok seveceksiniz.
AFİYETLER OLSUN...!!!
Corona izolasyonunun viüsten sakınma yanında mutfak becerilerini geliştirmeye yönelik faydaları yadsınamayacak boyuta geldi. Öyleki herkes masterchef ciddiyetiyle yeni yemekler, yeni tariflerin peşinde. Ama kilo korkusu da bir o kadar büyüdü. Ben de hamur işlerine biraz ara verip uzun zamandır aklımda olan, Hasibe ablacığımın kayınvalidesinin geleneksel yemeği ''kinzili kuşbaşı et '' ini yapmaya karar verdim. Maydanozgillerden kişnişe genellikle Karadenizde kinzi adı veriliyor. Bazı yörelerde ise aş otu diye de bilinmekte. İçerisine koyacağımız mısır unu ise bunun bir Karadeniz yemeği olduğunun ipuçlarını bize veriyor. Aslında Gürcü mutfağının gözde bir yemeği ve eskiden düğünlerde yapılırmış. Biz de buradan tarihe not düşmüş olalım ve bu güzelim kültürel yemeklerimiz unutulmasın, yaşasın diyelim...!!!
İşte size kayınvalidesinin ağzından bizzat Hasibe ablanın not aldığı tarif...
MALZEMELER
1- 1 kilo dana kuşbaşı
3- tereyağ
4- 1 yemek kaşığı domates salçası
5- 2 yemek kaşığı fırın mısır unu
5- 3-4 diş sarımsak
6- 1 tatlı kaşığı kuru kinzi (kişniş)
7- tuz, karabiber. pulbiber
YAPILIŞI
Kişnişin ete kattığı lezzeti eminim siz de benim gibi çok seveceksiniz.
AFİYETLER OLSUN...!!!